3 overvejelser til dig, som overvejer at gå i terapi

3 overvejelser til dig, som overvejer at gå i terapi

9. maj 2019 Slået fra Af Redaktionen

Terapi er en rigtig spændende men også god metode til at få sat nogle ord på, hvordan man har det. Det er en metode, som mange vil anse som et nederlag, men det burde nærmere anses som en sejr, for hvad er sejere end, at man tager ansvar for sine følelser og handler derudfra?

Få nye værktøjer

Der er rigtig mange værktøjer, som terapeuter gør brug af, der kan få en til at se sine problemer ud fra en helt ny synsvinkel. Dette kan blandt andet være storytelling, som nogle psykologer er begyndt at gøre brug af. Storytelling betyder, at du gør brug af en metafor eller en historie til at beskrive, hvordan du har det. Det kan få en til at overveje sine følelser på en helt ny måde, og måske endda finde ud af, at det slet ikke er den følelse, som du gik rundt med, der er rigtige, men at du føler det på en helt anden måde. Det kan derudover også være en perfekt måde at beskrive, hvordan du har det overfor andre, som måske ikke har det på samme måde. Hvis du synes, at det lyder spændende og bor omkring Storkøbenhavn eller Næstved, så kan du lære at fortælle en historie med storytelling hos psykologgruppen i Næstved.

Er det for din egen skyld?

Det skal være helt og aldeles for din egen skyld, hvis du overvejer at gå i terapi. Det er en lang proces at gå til terapi, hvorfor det er vigtigt, at du udelukkende gør det for dig selv.

Det er ikke en løsning, men en hjælp dertil

Mange tror at når de begynder til terapi, så kan de få løsningerne til alle deres problemer, men sådan fungere det ikke. Du får blot metoder til, hvordan du kan få det bedre, og hvad du kan ændre i dit eget liv.