3 tips: sådan sover du bedre om natten

3 tips: sådan sover du bedre om natten

19. juli 2020 Slået fra Af Redaktionen

Søvn spiller en meget stor rolle i forhold til, hvordan du fungerer i hverdagen. Hvis du ikke får den rette mængde søvn, kan det have stor betydning for dit energiniveau og i sidste ende gå ind og påvirke dit stress niveau på samme måde. Det er en farlig tilstand, da stress gør det sværere at sove, hvilket betyder, at du lever i en ond cirkel af dårlig søvn og stress. Det er derfor vigtigt, at du prioriterer din søvn, hvis du gerne vil have mere overskud i hverdagen og holde både dit sind og din krop sund. Derfor får du her 3 tips til, hvordan du kan forbedre din nattesøvn, hvis du har oplevet problemer på det område.

Prøv en kugledyne

En kugledyne kan være løsningen til dine søvnproblemer. Det er en dyne, som er særligt designet til at gøre op med søvnproblemer hos folk, som lider af blandt andet stress eller andre psykiske sygdomme, som fører til søvnmangel. Dynen indeholder et hav af miniature plastikkugler, som skaber vægt. Den vægt er med til at fremkalde søvnstoffet melatonin i hjernen, som gør det lettere for dig at falde til ro og falde i søvn.

Undgå koffein

Du behøver naturligvis ikke droppe din kaffe helt, men det er en god idé at undgå koffein efter kl. 16. Når først du begynder at indtage koffein senere på dagen, kan det påvirke din søvn i høj grad og gøre det svært for dig at falde til ro.

Få styr på din sult

Når du lægger dig til at sove, er det vigtigt, at du hverken er sulten eller overmæt. Et stabilt niveau af dit blodsukker, kan nemlig være med til at give dig en roligere og mere uforstyrret søvn. På den måde kan du være sikker på at få en god nattesøvn.