3 tips til at holde din hund sund

3 tips til at holde din hund sund

28. februar 2019 0 Af Redaktionen

Ligesom vi mennesker har brug for nogle specifikke ting, for at vi kan forblive sunde og raske, har hunde også nogle af de samme behov. Hvis du er i tvivl om, hvad du kan gøre for din hund, så kan du læse med her og få 3 tips med på vejen.

Sørg for at din hund får nok motion

Lige så vel som vi mennesker har brug for at være aktive, så har din hund også. Det er vigtigt for alle at dyrke motion, og specielt din hund har brug for dette. En hund er ofte alene hjemme i mange timer om dagen, hvorfor det er vigtigt, at når du kommer hjem, sørger for at aktivere din hund, gå ture med den og give den frisk luft. En hund, der ikke får nok motion, vil ofte resulterer i at den begynder at få problemadfærd.

Aktiver din hunds hjerne

Udover den fysiske aktivitet, så er det også vigtigt at holde din hunds hjerne aktiveret. Det kan du blandt andet gøre ved at sørge for, at den får noget hjernegymnastik, hvilket kan ske igennem forskellige lege, såsom at finde godbider gemt rundt omkring i huset eller haven. Derudover kan du gøre det ved at lade din hund socialisere sig med andre hunde.

Sundhedstjek

Til slut er det vigtigt, at du sikre din hunds sundhed ved at besøge en professionel dyrlæge. Der findes mange forskellige dyrelæger, men bor du i nærheden af byer i Jylland som Beder, Højbjerg, Hørning, Odder, Skanderborg, Viby, Aarhus, kan Østergaards Dyreklinik være en mulighed. Her kan din hund få et sundhedstjek, så du er sikker på at din hund ikke fejler noget eller har en sygdom, som kan være svær at aflæse uden yderligere erfaring. Her kan du også få råd vedrørende foder og andre ting, som kan påvirke din hunds sundhed.