Få den bedste søvn med den rette madras

Få den bedste søvn med den rette madras

9. november 2018 Slået fra Af Redaktionen

En god søvn er fuldkommen fundamental, hvis man skal fungere optimalt den følgende dag. Det kan de fleste skrive under på. Men hvordan opnås den gode søvn i så fald? Der findes utallige råd, som kan guide dig til en bedre søvn, men din seng spiller uden tvivl en hovedrolle her. Faktisk kan hovedrolleindehaveren siges at være din madras. Det kan være lidt vanskeligt præcis at udpege, hvilke præferencer man har til sin madras, men det er ganske fornuftigt, hvis du dig gør et par overvejelser i forbindelse med investeringen i en ny af slagsen. Mangler du et mindre tilskud til madraskøbet, kan du klikke her for en oversigt over forskellige kviklån.

 

Hvad skal jeg gå efter?

Når det kommer til madrasser, har vi generelt meget forskellige behov, og man må som udgangspunkt ikke gå på kompromis med sin madras, da en god gang kvalitetssøvn har meget at sige for den overordnede livskvalitet. Et af de centrale elementer i forbindelse med senge og madrasser, hvilket Guldlok sandsynligvis ville erklære sig enig i, er madrassens hård- eller blødhed. Det er ganske forskelligt, hvad folk foretrækker, men det er dog ofte et spørgsmål om kropsform, vægt og størrelse, når det kommer til madrassens fasthed. En tommelfingerregel er, at jo tungere du er, jo fastere (hårdere) skal madrassen være. Din vægt er således et udmærket pejlemærke, og du kan ofte stole mere på dette, end hvis du går ned og prøver forskellige senge i den lokale butik. Her vil senge med bløde madrasser nemlig føles mere behagelige i første omgang, men dette kan dog sagtens ændre sig, hvis det drejer sig om en hel nattesøvn på 8 timer. Samtidig er det ganske vigtigt, at der er rigeligt med plads til dig i sengen – gerne med 20-30 cm luft i begge ender.

 

Topmadrasserne

Madrassen er sengens hovedkomponent, men topmadrassen har imidlertid også stor betydning for din søvn og dermed din hverdag. De to mest anvendte former for topmadrasser kommer i hhv. latex og memory-skum. Latexmadrasserne er typisk relativt faste og er gode til at aflaste tryk. Det er den mere klassiske topmadras, så at sige. Som navnet også angiver, så tilpasser memory-skum sig efter kroppen og er generelt noget blødere end latexmadrassen. Valget af topmadras er ganske vist en smagssag, men personer med rygproblemer anbefales at benytte en memory-skum madras for optimal komfort og støtte.