Vidunderlige WordPress – derfor bør du bygge din hjemmeside i WP

Vidunderlige WordPress – derfor bør du bygge din hjemmeside i WP

12. maj 2019 Slået fra Af Redaktionen

Det er langt fra et tilfælde, at store virksomheder som Samsung, Forbes, PlayStation etc. har bygget deres hjemmesider i WordPress. Men hvorfor egentligt? Vi bringer her 5 gode grunde til at vælge WordPress, når du skal bygge din næste hjemmeside.

Gratis

En WordPress hjemmeside er gratis. I hvert fald overordnet set. Systemet er nemlig et såkaldt Open Source system, hvilket betyder, at basissystemet og kildekoden er frit tilgængeligt. Der findes ligeledes utroligt mange gratis temaer (grafiske og funktionelle overflader) samt plugins (moduler, som tilbyder funktionsudvidelser) til systemet, hvilket gør det let at komme i gang med. Faktisk kræver det blot et domænenavn samt et webhotel, så kan du have en simpel hjemmeside i luften på under 10 minutter!

Vælger man at benytte sig af de gratis løsninger uden selv at kunne programmere eller have erfaring i at betjene WordPress, må man dog være indstillet på, at man får en out-of-the-box løsning, der ligner mange andre virksomheders. Det er naturligvis gratis, hvorfor løsningen ikke vil tilbyde det ideelle match til en specifik virksomhedsprofil. Ønsker man dette, må man derfor typisk kontakte et webbureau, hvor der sidder folk klar til at specialudvikle en WordPress hjemmeside, der passer virksomhedens grafiske profil og har præcis de funktioner, der efterspørges.

Brugervenligt

Når du som bruger først har haft mulighed for at sætte dig ind i WordPress redigeringsmuligheder, vil du typisk opleve, der er tale om et meget brugervenligt system. Særligt er det let at oprette nyheder eller helt nye sider – samt genåbne dem og redigere senere. Faktisk vil de fleste personer, som er bekendt med brugerfladen i et tekstbehandlingsprogram, kunne kaste sig direkte ud i opgaven, da den såkaldte editor minder meget om én fra netop et tekstbehandlingsprogram. Her kan du vælge iblandt overskrifter, skrive indhold, lave links, indsætte billeder, indlejre video, indsætte formularer, bygge tabeller og meget mere. Inden du udgiver din side, kan du naturligvis også anvende programmets forhåndsvisning og selv se, om alt er som det skal være.

Let at udvide med funktioner

Forestil dig, du pludselig får behov for en ny nyttig funktion til din hjemmeside. Måske er det et billedgalleri, måske er det en ekstra måde, hvorpå du kan gøre din kontaktformular mere indbydende.

Med få klik kan du give din hjemmeside nye funktioner eller forvandle dets design med in simpel installation af et plugin. En af de helt store forcer er, at mange af disse plugins er gratis. Husk dog at gå efter dem, der har mange brugere og opdateres hyppigere. Så er sandsynligheden for en fuldendt oplevelse større.

Responsivt

I dag taler mange af væsentligheden i responsive hjemmesider. Det tekniske begreb betyder, at hjemmesiden fremvises flot og ubesværet på både mobil, tablet og PC. Årsagen er, at vi i dag bruger vores smartphones mere til f.eks. Google-søgninger end en almindelig computer. Derfor har Google været med til at revolutionere branchen ved at belønne responsive hjemmesider målt i forhold til søgemaskineoptimering.

Det er naturligvis ikke kun Google, der får glæde af dette, men også dig og dine brugere. Du fremstilles professionelt på alle platforme, og dine kunder kan lettere finde dine services og vurdere din professionalisme, ligesom du kunne fra en PC.

Let Backup

Mange virksomheder er ikke gode til at få taget regelmæssige backups af deres hjemmeside, og det er ikke godt, hvis der sker noget med den. WordPress tilbyder let sammenspil mellem f.eks. et Google drev, en Dropbox eller sågar en e-mail, så du kan få taget løbende backups af din hjemmeside. Dette er en klart undervurderet egenskab, som mange overser.