Fantastiske oplevelser med vinsmagning

Fantastiske oplevelser med vinsmagning

28. juni 2023 0 Af Redaktionen

Kunne du godt tænke dig at udbrede dine perspektiver på vin? Måske du indtil nu primært har taget vin ned fra hylden med vine, du har fået i værtindegave eller har købt, når de har været på tilbud. Måske du har fundet et par flasker, du er glad for, og som du så holder dig til – men hvorfor ikke prøve at se, om der kunne være andre spændende vine?

Du har garanteret om vinsmagninger, hvor det er hvid- eller rødvin, der er i fokus, og nogle steder gøres der også i vinsmagning med rosevin. Men har du nogensinde været til en champagnesmagning? Champagne kommer fra det franske champagnedistrikt – og gør det ikke det, er der ikke tale om en champagne, men om en mousserende vin. Det er med garanti også nogle af de ting, I vil kunne lære om til en champagnesmagning. Så kan I gå hjem med ny viden og forhåbentlig inspiration til champagner, I kunne tænke jer at have liggende hjemme.

Til hverdag og fest

De fleste associerer formentlig champagne med fejringer. Det er da også typisk på bordet til et jubilæum, bryllup eller en studenterfest – men hvorfor ikke have det liggende på hylden, så det altid er tæt på, hvis der pludselig opstår en anledning til at drikke champagne? Med en champagnesmagning er du godt rustet til at vide, hvad der er godt og hvad du selv bryder dig om – det gør forhåbentlig valgene noget lettere.

Det er ikke alle, der er til champagne, og så er en champagnesmagning selvfølgelig ikke det mest optimale for dig. I stedet kan du kigge på for eksempel vinsmagninger med rødvin, og du kan for eksempel finde en Tour de France-smagning, der tager dig igennem vine fra de forskellige regioner, løbet passerer igennem. Det er en spændende indgangsvinkel, og du kan lære meget om de røde dråber på den måde.