Ægget – til hjemmet med en nytænkende men klassisk stil

Ægget – til hjemmet med en nytænkende men klassisk stil

25. juni 2020 Slået fra Af Redaktionen

Ægget er et af Arne Jacobsens allermest anerkendte og elskede møbler gennem tiden. Han designede stolen tilbage i 1958, hvor stolen oprindeligt skulle designes i forbindelse med et større projekt, hvor Arne Jacobsen skulle designe og fremstille nogle yderst eksklusive møbler til Royal Hotel i København. Således designede han altså Ægget og Svanen, og begge blev hurtigt kendte og ikke mindst populære indenfor dansk design. De to designklassikere var blandt andet elsket for deres utroligt nytænkende, flotte og klassiske design, som aldrig var set før i branchen. Er du derfor også på udkig efter nogle designklassikere til dig hjem, der har netop denne stil, så kan du altså med stor fordel overveje, om ikke du skal inkorporere enten Ægget eller Svanen i din indretning. Har du dog allerede Ægget stående hjemme i stuen, men kunne den godt trænge til en kærlig hånd? Så kan du altså i stedet vælge at få foretaget en ompolstring af Ægget.

Teknikken der skabte Ægget

Ægget blev, som sagt, set som værende utroligt nytænkende og innovativ. Dette gjorde den, idet Arne Jacobsen anvendte en helt ny teknik, som aldrig var set før. Denne teknik går således ud på, at stole skal have et indre, der har en stærk skal af skum under polstringen. På denne måde åbner man nemlig op for muligheden for at lave en stol, der har en helt perfekt form. Derfor var det også netop denne teknik, der gjorde, at Ægget hurtigt blev kendt hele verden over – og det er den desuden stadig den dag i dag. Vælger du desuden at købe Ægget til dit hjem, får du en stol, der holder i utroligt mange år, idet dens kvalitet er over alle forventninger. Det betyder dog ikke, at du kan forvente, at den om mange år ser ud som ny, men får du foretaget en ompolstring af den efter nogle år, kan den snildt gå i arv i familien samtidig med, at den stadig ser helt fabelagtig ud.

Så god som ny

Med en ompolstring af Ægget kan du altså hurtigt give den et helt nyt liv, og du kan faktisk helt selv vælge mellem forskellige materiale typer og farver. Er det således noget, du kunne være interesseret i? Så skal du altså blot følge linket øverst i artiklen!