At lave lyd om til tekst kan være en trættende opgave

At lave lyd om til tekst kan være en trættende opgave

15. marts 2019 Slået fra Af Redaktionen

Transskribering. Det er et ord, mange ikke ved, hvad betyder. Men står du og skal have omdannet lyd til tekst, så ved du med garanti, hvad det betyder.

At få forvandlet lyd til tekst, kan være en lang og drænende proces, som i sidste ende kan gøre en umådeligt træt af lyden af et tastatur. Alle de mange klik der skal til. Det kan også være, at de lydfiler, man ligger inde med, viser sig at have dårlig lydkvalitet. Eller måske var der larm i baggrunden, som man ikke opdagede, da man var i gang med at optage. Der kan være mange faktorer, der gør, at man simpelthen ikke kan få taget sig sammen til at tage høretelefonerne på og gå i gang med den opgave, man ved, bliver lang – faktisk tager det ofte op til 6 minutter pr. minut at få omsat en lydfil til tekst.

Måske sidder du nu og overvejer, hvorfor i al verden der ikke er en engel eller lignende, der tilbyder den service at transskribere dine filer for dig. Her kommer der så den dejlige nyhed, du måske har ventet evigheder på. Disse engle findes! Det er faktisk en reel mulighed, at du kan sende dine lydfiler afsted over det magiske internet, og før du ved af det, lander dine lydfiler i din indbakke i form af tekst. Det er nemt, det er hurtigt, og det sparer dig for den ulidelige opgave, det nogle gange kan være at transskribere en lydfil.