Betaler du for meget for dine valg af finansieringer?

Betaler du for meget for dine valg af finansieringer?

23. august 2022 0 Af Redaktionen

I et velfærdssamfund som vores er det helt normalt, at vi i en husstand har flere forskellige typer finansiering og lån. Bil, bolig, telefon og IT er alle større udskrifter, som for de fleste af os kan være belejligt at dele op i mindre betalinger. Fordi vi i Danmark har et sikkerhedsnet i form af et velfærdssystem, der regulerer lånemarkedet og sikrer os mod arbejdsløshed, så er der meget lav usikkerhed forbundet med at få vores køb finansieret.

Hvordan genkender vi det bedste tilbud?

Trods lånereguleringer, så er låne- og finansieringsmarkedet relativt ugennemsigtigt. Der findes en øvre grænse for, hvad finansieringsselskaberne må kræve i renter og gebyrer, men alt under denne er frit spil, og priserne kan variere ganske meget.

Når vi søger at finde det bedste finansieringstilbud, er det derfor anbefalet at sammenligne priserne hos de forskellige låneudbydere – der kan være meget at spare.

Navibanker er en sammenligningstjeneste, der gør arbejdet for dig, og med sidens låneberegner kan du nemt og hurtigt få et overblik over de bedste og mest sikre lån til rådighed.

Viden er sikkerhed

Der findes enormt mange lånemuligheder på nettet, og ikke alle er lige gode – eller lige lovlige. Som lægmand kan det være svært at gennemskue finansieringsmarkedet, og det er derfor vigtigt at rådføre sig med upartiske fagfolk, når vi har brug for at få finansieret et køb.

Navibanker er en uvildig enhed, der sigter efter mere gennemsigtighed på lånemarkedet. Denne tjeneste samarbejder kun med virksomheder, der er underlagt finanstilsynets reguleringer – her undgår du dyre overraskelser.

Hvornår bør man låne?

Skal du have ny bil, men har svært ved at trække hele beløbet ud af budgettet på én gang, så kan det være fordelagtigt at vælge en finansieringsløsning. Bilen betales af over længere tid, og du mærker ikke udskriften på samme måde, som var den betalt kontant.

Her bør du sikre dig, at det månedlige afdrag ikke bliver så højt, at dit rådighedsbeløb påvirkes, ligesom at du bør sikre dig, at du har den mest fordelagtige aftale på markedet – renten bør følge markedet, og der skal ikke være skjulte gebyrer eller omkostninger.

Når du benytter en låneberegner, så tages der højde for alle ovenstående faktorer.