Bliv skolet i den gode vin

Bliv skolet i den gode vin

23. juni 2019 Slået fra Af Redaktionen

God vin er en menneskeret. Sådan siger mange – og med god grund. For er der noget, som god vin, der ikke bare smager himmelsk, men også fortæller en autentisk historie. Ikke nok med at vinen er en menneskeret, så siges det også, man aldrig bliver færdig, når man først har kastet sig over vinens univers. For den er alsidig og fuld af fantastiske oplevelser. Oplevelser, der kan være svære at forstå for ikke-kendere. Vinens verden er nemlig fuld af fagudtryk og regler, og dem kan du blive indviet i til vinsmagning.

Vinsmagning for alle

Hvorfor ikke bare smage på det? Det er holdningen til vinsmagning i Kolding, hvor du får mulighed for at smage på gode vine fra det meste af verden. Her lærer du om nogle af de grundlæggende træk, som kendetegner en god vin. Du lærer mere om de enkelte druer, som vokser i forskellige lande og på forskellige egne. Dertil får du viden om, hvordan du skal smage på en vin, når du skal bedømme, om den er noget værd. Foruden introduktionen til metoder og nye begreber, får du naturligvis lov til at smage på nogle helt utrolige flasker vin.

Særligt for vinsmagningen i Kolding er det, at meget af vinen kommer fra en dansk vingård! Danske vingårde eksisterer ikke ligefrem i store mængder, men ikke desto mindre kan du smage på det til netop denne vinsmagning.

Til arrangementer andre steder i Danmark vil der være andre vine at nyde – og netop de mange muligheder gør det til en fantastisk verden at gå ombord i.

Hvad kan du så bruge det til?

For det første gør en vinsmagning dig mere bevidst om, hvad der kendetegner den type vin, som du holder af. Du lærer at sætte ord på det. Derudover får du en viden, som tillader dig at imponere, når du næste gang har gæster over til mad. Og apropos mad! Så lærer du at sætte den rigtige vin sammen med de rette retter – så at sige. Og til det selskab kan du så passende brillere med din nye viden og forklaringer om, hvorfor den enkelte vin passer så guddommeligt godt til maden.