Boligindretning: derfor bør du dekorere dine vægge

Boligindretning: derfor bør du dekorere dine vægge

16. oktober 2018 0 Af Redaktionen

Et hjem uden pynt på væggene kan hurtigt blive kedeligt, koldt og upersonligt. Men der er faktisk også andre grunde til, at du bør dekorere dine vægge i hjemmet. Læs med her hvorfor.

 

Undgå dårlig rumakustik og en ubehagelig klang

Et rum uden noget som helst pynt på væggene virker ikke kun tomt – det kan have en ubehagelig klang, fordi rumakustikken er dårlig. Bare vægge, især i beton eller hvis loftet er lavet af gips, reflekterer lydene i rummet og kaster dem frem og tilbage. Vægge med pynt på vil derimod absorbere lyden og gøre den mere blød. Jo blødere materialer, der hænger på væggene, jo bedre vil rumakustikken blive. Det vil sige, at du med god grund kan pynte op med både plakater, malerier, hylder og eksempelvis vægtæpper for at give rummet den absorbering, det har brug for, og for at skabe flotte kontraster på væggene.

 

Gør boligen personlig og hyggelig

En bolig kan nemt virke meget upersonlig, hvis den er alt for minimalistisk og uden pynt på væggene. Ved at hænge forskellige ting op – eksempelvis i en collage af alskens billeder, hylder, ure og andet pynt – kan du gøre hjemmet meget mere personligt og skabe en hygge, der ikke er til at købe for penge. Personlige billeder, tegninger fra børnene og gamle minder gør dit hjem unikt og kan blive til en smuk symfoni af pynt på væggene.

 

Brug væggene som huskemiddel

Hvis du er lidt glemsom, eller hvis din familie har en travl hverdag med mange aktiviteter, der skal hænge sammen, kan en idé være at lave en husketavle på en væg i hjemmet. Eksempelvis kan du male en overflade med tavlemaling på en væg i køkkenet, så ugens skema eller madplan kan skrives derpå med kridt. Er budgettet lidt stramt, men vil du gerne dekorere dine vægge noget mere? Se her, hvordan du kan låne penge trods en stram økonomi.