Bør du begynde at strikke?

Bør du begynde at strikke?

14. marts 2020 Slået fra Af Redaktionen

Strikning er en hobby, der har eksisteret længe. De fleste kan mindes, at have fået en hjemmestrikket uldsweater som barn, men når vi vokser op, værdsætter vi sweateren lidt mere. Dog er der ikke mange, der selv tager hobbyen op. Dette er en skam, da der er mange fordele ved at strikke:

Hyggen

Strikning har sit eget fællesskab, det ryster folk sammen og giver en fantastisk mulighed for at hygge indenfor i sofaen på en regnvejrsdag eller ude i havepavillonen. Mangler du inspiration, findes der strikkeopskrifter og vejledning hos de mange genbrugs- og garnbutikker. Disse vil også en garntype. Strik med det populære og super bløde Arwetta garn fra Filcolana og få de skønneste striktrøjer eller start med tykt garn og lav et enkelt halstørklæde. Uanset hvad, gælder det om at have det sjovt.

Strikning er ikke længere forbeholdt ældre mennesker; I dag er strikning for alle, og gennem sociale medier er der kommet mere fokus på DIY projekter fx strikning. Her kan man også dele sine resultater. Du får mulighed for at opbygge et socialt netværk, både online men også gennem strikkecafeer, der er for alle strikke entusiaster uanset niveau.

Helbred

Udover hyggen så hjælper strikning også på det mentale helbred. Det er videnskabeligt bevist, at strikning forbygger stress, og derudover er de gentagende bevægelser en form for meditation for kroppen. Du slapper af samtidigt med, at du fordyber dig i noget. Andet end glæden ved selve proceduren, er der også noget spændende ved at lede efter det perfekte garn og strikkeopskrifter, om det er online eller i genbrugsbutikker, så er det en del af oplevelsen.

Fysisk set er der også de fordele at strikning kan forebygge gigt og træne din finmotorik grundet de små bevægelser, du laver med fingermusklerne. Lider du af muskelsmerter, kan strikning og håndarbejde generelt også føre opmærksomhed væk fra smerten over på projektet.