Cykelholder test

Cykelholder test

16. september 2017 0 Af Redaktionen

En cykelholder er en genial opfindelse. Den gør særdeles let at transporterer din cykel fra a til b. Der findes et hav af forskellige cykelholder på det danske marked – Nogle af bedre end andre til at transporterer lige præcis din cykel. Når du vælger en cykelholder er det vigtigt, at du tænker på, hvilken cykel du har lige nu – Så du kan finde den cykelholder som passer perfekt til dig, hvilket du nemt kan finde i denne cykelholder test.

cykelholder test

Det er meget vigtigt, at du ikke går på kompromis med valget af din cykelholder. Det er vigtigt at vælge en cykelholder, som gør at din cykel sidder godt og stramt fast på cykelholder. Hvis den ikke gør dette, kan den nemlig svinge op, ned eller fra side til side når du køre bil – I værste tilfælde kan det betyde, at cyklen falder af eller at den svinger mod bilen og laver ridser på din bil og så er utroligt dyrt at få laver igen.

Hvorfor overhovedet købe en cykelholder?

Du tænker måske hvorfor overhovedet købe en cykelholder, er det ikke meningen, at man skal cykel på sin cykel fra a til b. Det er det også, men en cykelholder kan være meget nyttig i forskellige stationer. Du har måske et barn eller flere og dit barn går til en form for sport. Han cykler altid til sin sport, men ofte når han cykler hjem begynder det at regne eller det er blevet meget mørk – Som forældre tager det ganske få minutter at hente sit barn og tage cykelholder frem for bagagerummet og sætte cyklen op og tage sit barn med hjem i bilen, i stedet for at dit barn skulle cykel hjem når det var mørkt og det regnede.

Det vi forsøger at fortælle er, at en cykelholder er en genial opfindelse – Den kan bruge det utallige ting. Det kan være at du skal i sommerhus eller en tur syd på og gerne vil have dine børns cykler eller din kærestes og din cykel eller måske alle 4 cykler med, så er det utroligt nemt med en cykelholder, da du bare smider cyklerne ”bag på bilen” og så er det bare afsted – det er både smart, men kan også være økonomisk, da du ikke behøver at leje en cykel på din ferie, hvis du ønsker at cykel en tur alene eller med din familie.

Thule Euroway G2 923 i Aluminium

Skal du på familie i den nærmeste fremtid og er trætte af at skulle leje cykel, men i kunne godt tænke jer, at have deres egne cykler med, så er denne cykelholder den helt rigtige til dig. Du kan nemlig med Denne cykelholder fra Thule Euroway have hele 3 cykler med på samme tid. Der er også sørge for ekstra god plads imellem cyklerne, så de ikke svinger mod hinanden og ridser hinanden.

Det unikke ved denne cykelholder er, at når du skal have noget fra din bagagerum behøver du ikke til at pille cyklerne og cykelholder ned, først du kan komme i bagagerummet. Der er en vippe funktion, som betyder at du kan vippe mens cyklerne sidder fast i holderen på bilen – Og på den måde, kan du tage dine ting ud af bagagerummet uden at skulle til at pille cyklerne og cykelholderen ned.

Cykelholderen har målene 102 x 73 centimeter og har en egenvægt på 16,4 kg. Thule Euroway er skabt af materialet aluminium, som er utrolig let – Det betyder at du nemt kan sætte denne cykelholder på eller tage den af, uden at du skal få sved på panden eller blive lettere irriteret.

Den er også utrolig nem at folde sammen, som gør at den er utrolig nem at opbevare. Det unikke er også at Thule Euroway cykelholder passer til alle salgs cykler og hjulstørrelser. Det betyder at du kan bruge den uanset om det er når du skal hente dine børns cykler, når de skal hjem fra skole og det er uvejr eller om du bare ønsker at tage alle familiens cykler med ud til et grønt område og cykel en lille tur.

· Max vægt pr cykel – 24 kg
· Max lastekapacitet – 51 kg
· Hjulafstand – 19 centimeter

Thule VeloCompact 927

Denne cykelholder kan ligesom ovenstående have 3 cykelholder med på samme tid, men det unikke ved denne cykelholder er, at det er muligt at monterer en ekstra cykel adapter, som gør at det er muligt at have 4 cykler med på samme tid, hvilket er yderst sjældent og er noget som først er kommet på marked indenfor de seneste par år.

Der er desuden også sørget for, at der er stor afstand imellem cyklerne, sådan at de ikke svinger over i hinanden og ridser hinanden. Selvom du har 4 cykler bagpå din bil, er det stadig utrolig nem at komme ind i bagagerummet. Der er monteret en fodpedal, som kan vippe holderen og derved får du adgang til bagagerummet.

Cyklerne er meget nemme at monterer, som skyldes at det er muligt at justerer holderen på alle typer trækkugler før spænde håndtaget lukkes – Der er også en aftagelige cykel arme, som også gør monteringen af cyklerne på cykelholderen nem. Du tænker måske, at en cykelholder med plads til 4 cykler må fylde en del, men det gør den faktisk ikke. Den er utrolig nem at folde sammen og kan opbevares i de fleste bagagerum. Du kan med fordel låse dine cykler, når du har sat dem fast på cyklen (låse medfølger).

Mangler du en cykelholder, som kan have flere cykler med på samtidig uden at de skal ridse hinanden, som er nem at monterer og ikke fylde særlig meget, så har du fundet den helt rigtige cykler Thule VeloCompact 927

Thule VeloCompact 924

Står du og mangler en billig cykelholder, som kan holde rigtig mange år frem, så har du fundet den rette cykelholder her. Den er ikke bare billig og kan holde i mange år – Den er også designet i et tidsløst design og har en mange praktiske funktioner, som gør at din oplevelses med at transporterer cykler bliver en helt fornøjelses. Det mest optimale med en cykelholder er, at den kan ligge i bagagerummet, når du ikke skal bruge den.

Thule VeloCompact 924 har målene 103 x 59 centimeter og en vægt på 14,3 kg og er fremstillet i aluminium og andre materialer med lav vægt, som gør at cykelholderen kun vejer 14,3 kg. Hjulholder, der både kan udvides og bevæges – Det gør det muligt at transporterer cyklerne med stor akselafstand, samtidig kan du også udvide afstanden mellem hjulholderne, sådan at der bliver mere plads i mellem hjulene. Thue VeleCompact 924 passer til stortset alle slags cykler og hjulstørrelser, hvilket gør den helt unik.

Thule VeloCompact 924 er en cykelholder med plads til 2 cykler, men hvad gør du, når du skal lige have en lille ting i bagagerummet? Der er en smart fodpedal, som du kan trykke på, så vippe cykelholderen ned og sådan du kan komme i dit bagagerum – Det gælder også, hvis du har dine 2 cykler spændt fast på cykelholderen. Thule VeloCompact 924 er både nem at monterer, men ligeledes nem at folde sammen. Der er 2 aftagelig stelholdere, som er lette at flytte rundt med og har snaplås system.

· Maks vægt pr cykel – 24 kg
· Maks lastekapacitet – 46 kg
· Hjulafstand – 19 centimeter

Atera Stada Sport M2 til 2 cykler. FDM Testvinder

Denne cykelholder er helt unik, ikke bare fordi det er en testvinder, men i forskel til de andre cykelholder som vi har testet, så må denne her cykelholder laste el-cykler. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være pladsproblemer, da el-cykler har en større bredde end en normal cykel.

Den er designet og produceret i Tyskland. Kvaliteten er utrolig høj og er utrolig robust, som også betyder, at hvis du vælger denne cykelholder har du en god og praktisk cykelholder, som kan holde i rigtig mange år. Den er ligeledes TÜV/GS certificeret, så der er inden uro, hvis du f.eks. vælger at køre en tur ned gennem Tyskland med cykelholderen bagpå.

Designet er et kompakt design. Det betyder, at den tillader nem opbevaring. Den er designet med standard lygter. Som overskriften også fortæller er dette en cykelholder, som er egnet til at have 2 cykel med, men det er muligt, at lave en udvidelse, sådan du kan have 3 cykler med på samme tid.

Der er en forbedret Tilli-funktion installeret, som gør det nemt og praktisk at få adgang til bagagerummet, uanset om det kun er cykelholderen som er monteret eller cykelholder med cykler på. Der er ligeledes et quick release håndtag, som er noget af det bedste og ikke fås bedre.

Atera Strada Evolution

Med denne cykelholder fra Atera Strada, får du noget af det nyeste og ypperste hvad angår egenskaber på marked. Denne cykelholder er udstyret med det unikke rulle-ud system, som giver ekstra god plads til at komme op i bagagerummet. Der er plads til 3 cykel på cykelholder, men det er muligt, at udbygge til 4 cykel.

Det kan være lidt at svært få monteret de yderste cykel på cykelholderen, derfor er det muligt at benytte gribearme til cykelstel, som nemt kan afmonteres og klikkes på igen. Der er samtidig god afstand imellem cyklerne og de nyudviklede hjulholder, gør at det giver en bedre stabilitet for cyklerne undervejs. Det er muligt at få hele 19 centimeter imellem cyklerne. Altera Strada EVO er primært til biler med store bagklap. Dette kan være VW multivan, berlingo, Zafira, men også mange andre biler. Desuden må du også laste el-cykler på denne her cykelholder.

Atera Strada har en vægt på 14,5 til 18 kg. Og kan klare en vægt på 66 kg. Cykelbeholder er utrolig nemt at monterer på bilen – Det tager kun 10 sekunder. Den lave vægt gør også at den er let at monterer for alle aldre og køn. Den er også sørge for støddæmpende hjulholdere, som beskytter dine fælge på bilen.

Der medfølger både en momentbespænding omkring cykelstel, samt låse til alle cykler og til bilen. Der er også sørge for lygte design, både med tågebaglys og baklys, som ikke er noget som er monteret på særlig mange cykelholder. Det er vigtigt at du får bestilt den ekstra lovpligtig nummerplade på skat, før du benytter dig af denne cykelholder.

Thule Euroride 941

Er du på udkig efter en cykelholder som er utrolig nem at folde sammen og at have liggende i bagagerummet, samtidig med at du ikke skal ud at lave den helt store investering, så er dette lige noget for dig. Der er mulighed for at monterer 2 cykel på samme tid. Det er også en af de billigste cykelholder, som vi har testet, som gør den perfekt til dig, som ikke ønsker at ofrer en formue på en cykelbeholder. Den har målene 105 x 58 centimeter, som gør at den er meget lille og kan opbevares i de fleste bilers bagagerum.

Den er også udstyret med en håndbetjent vippefunktion, som gør at du let kan få adgang til bagagerummet, uanset om det kun er cykelholderen eller cyklerne som er monteret bagpå. Den er også utrolig nem at monteret til anhængertrækket, som er takket være det kvik-monteringssystemet.

Der skal særlig ikke været nogen tvivl om, at kvaliteten ikke er den samme, som de andre cykelholder som vi har testet indtil videre, men alligevel er det en rigtig god cykelholder, men med af de funktion som vi har testet tidligere – Forskellen er bare at prisen er utrolig lav i forskel til de andre, hvilket er det som gør den unik, da du får rigtig meget for pengene ved denne Thule EuroRide 941 cykelholder

· Maks vægt pr cykel – 20 kg
· Maks lastekapacitet – 36 kg
· Hjulafstand – 17 centimeter

Thule EuroRide 943

Denne cykelholder fra Thule EuroRide 943 kan have 2 cykel monteret å samme tid – Den befinder sig i middelklassen. Når vi taler prismæssig, men ren kvalitetsmæssig, får du stort set det samme, som de andre modeller som vi har testet, men som befinder sig i den høje ende af prisskalaen. Denne cykelholder er utrolig nem at fastgøre til anhængertrækket takket være kvik-monteringssystemet.

Cykelholderen er utrolig nemme at låse fast til anhængertrækket, samtidig med at cyklerne nemt kan fikseres med Thules låsbare greb 526 (tilbehør). Cykelholderen har målene 105 x 75 centimeter, som gør at den kan foldes sammen og opbevares i de fleste bagagerum. Når du køber denne cykel holder, medfølger der også en lås til låsning cykelholderen på trækket, sådan den ikke er hurtig af afmonteret og stjæle

Der er også taget højde for, at man skal kunne åbne bagagerummet, når cykelholder er sat fast på anhængertrækket – Der en håndbetjent vippefunktion, som giver dig let adgang til bagagerummet, selv når cyklerne er monteret på cykelholderen. Der er også bevægelige hjulholdere med bløde remme – Det er muligt at flytte hjulholdere længere fra hinanden, sådan at det giver mere plads mellem cyklerne. Der er også aftagelig stelholder med bløde stropper – Som utrolig stabile med op til 70 mm. med bløde stropper.

· Maks vægt pr cykel – 20 kg
· Maks lastekapacitet – 35 kg
· Hjulafstand – 17 centimeter

Hvad er vigtigt at tage højde for, når du skal købe en cykelholder?

Det er først og fremmest vigtigt, at overveje hvad du skal bruge en cykelholder til og hvor ofte du skal bruge en cykelholder. Der er nemlig stor prisforskel på de forskellige cykelholder og derfor vil det være dumt at gå ud og ofrer flere tusind kroner, hvis du ikke skal bruge en cykelholder særlig tit.

Udover du skal overveje, hvor ofte du vil bruge en cykelholder og hvor meget du vil investerer, skal du også overveje, hvilken kvalitet du er på udgik efter – Det kan godt være, at du ikke ønsker at benytte din cykelholder særlig ofte, men ønsker ikke at gå ned på kvalitet – Så skal du bare være forbedre på, at det kommer til at koste ekstra. Vi anbefaler at du vælger en, hvor kvaliteten er i top. Vælger du en af de billige cykelholder, er der ofte ikke særlig meget plads mellem hjulene, som gør at cyklerne lettere kan ridse hinanden og måske i værste tilfælde ridse bilen

Hvorfor er en cykelholder en unik opfindelse?

En cykelholder er en unik opfindelses, fordi den er utrolig smart og praktisk i mange situationer. Du kan anvende en cykelholder til at transporterer en eller flere cykel fra et sted til et andet sted – Det kan være, at du vil have dine cykler med i sommerhus med familien eller lignede.

Den anden grund til, at en cykelholder er en unik opfindelses er, at de er utrolige nemme at monterer og afmonterer og ofte kan de bare opbevares i bagagerummet. Det kan være, at dit barn eller børn skal hentes fra sport en dag og det regner en dag, så vil det være utrolig rart og smart som forældre, at kunne hoppe ud i din bil og henter dit barn og på 30 sekunder monterer din cykelholder og cyklen bag på bilen.