Datagendannelse kan redde slettet data fra din harddisk

Datagendannelse kan redde slettet data fra din harddisk

22. januar 2021 Slået fra Af Redaktionen

De fleste har stået i en situation, hvor de har fået slettet nogle filer, der ikke skulle slettes. Mange har også prøvet at stå i en situation, hvor deres harddisk er stået af. I begge tilfælde kan man tro, at man har mistet sine data for altid. Det er dog ikke nødvendigvis tilfældet.

Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at redde slettet data, om end det er noget, man bør overlade til en ekspert i data recovery. Hvis du har brug for hjælp til dette, er det derfor vigtigt, at det ikke er en opgave, der bliver overladt til hvem som helst. Derimod skal du sikre, at det er nogen, der har god erfaring med denne type opgave, der får den.

Kan man stille en garanti ved arbejde med datagendannelse?

På trods af, at det ville være rart, er det desværre ikke muligt at stille en garanti, når der er tale om datagendannelse. Hvad det vil sige er, at du ikke kan vide dig sikker på, at du få genskabt de data, som du har mistet. Det ændrer dog ikke på, at det er værd at give det et forsøg.

I de fleste tilfælde kan det nemlig lade sig gøre, hvis blot det er en professionel, der ender med at stå for det. Hertil er det også værd at notere sig, at der er mange aktører, der arbejder med at genskabe data ud fra no cure, no pay-konceptet. Det betyder, at du ikke skal betale, hvis ikke du får genskabt de ønskede data.

Hvis blot du sørger for at vælge en aktør, der tilbyder dette, er der faktisk ikke nogen risiko ved at aflevere din harddisk, USB-nøgle eller helt tredje enhed. Som følge af dette, er der heller ikke nogen grund til at tøve med at gøre dette.

Vigtigt at vælge en specialist

Det er vigtigt, at datagenskabelse ikke blot er datagenskabelse. Der er stor forskel på, om man skal genskabe data fra en harddisk med Windows installeret, eller om man skal genskabe data fra et SD-kort, der indeholder billeder fra et DSLR-kamera.

Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at overlade arbejdet med at genskabe dine data til en specialist. Uanset hvilken enhed, der er tale om, kan du dog vide dig sikker på, at du kan finde frem til en specialist, der er klar til at hjælpe dig med at genskabe de data, som du har mistet.