Decra ståltag – et populært valg

Decra ståltag – et populært valg

15. september 2018 0 Af Redaktionen

Er du en af dem, der står og skal have enten repareret eller skiftet dit tag og undrer dig over de mange muligheder? Nu om dage har man som husejer et utal af muligheder inden for tage. Når man skal have skiftet tag, skal man være opmærksom på, hvad type tag man gerne vil have monteret. Nogle muligheder, såsom tagpap og ståltage, er nemme og oftest billigere end andre, men her medfølger som oftest en kortere levetid på det nye tag. Naturskifer og teglsten er langt dyrere og sværere at få monteret, men de har tilsvarende en lang levetid.

Hvad er forskellen på Decra ståltage og andre typer tage?

Ståltage er blevet et mere og mere populært valg for mange husejere. Ståltage har den fordel, at de både er nemme at montere og har en lav vægt, hvilket er med til at gøre dem billigere at få lagt. Ståltage kan også sagtens monteres ovenpå det gamle tag, så man er fri for at fjerne det, og derved kan man altså spare penge. Tagpladerne kan fås i mange forskellige størrelser og farver, og de er derfor nemme at tilpasse forskellige hustyper.

Der findes forskellige typer af ståltage, og her er Decra blevet et populært valg. Forskellen på et almindeligt ståltag og et Decra-ståltag er, at Decra-ståltaget består af mange små sammensatte plader, der bygges op omkring en kerne af stål. Decra er, ligesom andre ståltage, meget robust og let, og derfor er det også billigt at montere. Decra-tage kan også fås med lydtætte plader.

Hvad skal du være opmærksom på?

Dog skal man, som med alle ståltage, være opmærksom på, at der kan forekomme kondens under et ståltag. Dette kan afhjælpes ved at montere en kondensabsorberende isoleringsbelægning inde under taget. Man kan også få monteret et undertag, der afleder kondensvandet til tagrenden. Desuden skal man være opmærksom på, at Decra-plader monteres således, at huset kan komme til at se højere ud end før.
Læs mere om Decra ståltag.