Derfor bør man som hundeejer have en hundegård

Derfor bør man som hundeejer have en hundegård

13. december 2018 0 Af Redaktionen

Det er de færreste mennesker, der kan være hjemme hos deres hund hele dagen. Derfor er hunden ofte alene hjemme i mange timer, både når man er på arbejdet eller nede at handle ind. Ved at anskaffe sig en hundegård, så kan man give sin hund meget bedre oplevelser i løbet af dagen, når man selv ikke er hjemme. Den kan komme ud i det fri, løbe rundt, og tisse. Man bør dog også overveje at anskaffe sig et solidt hundehus, da vejret i Danmark er meget omskifteligt, og ens hund bør have mulighed for at komme i læ.

Er det varmt nok om vinteren?

Dette afhænger meget af, hvilken hunderace man har, fordi hvis man har en slædehund eller en hund med meget tyk pels, så vil man sagtens kunne lade hunden være i hundegården om vinteren. Derudover så kan et hundehus gøre meget, især hvis der ved vintertid er kommet hø ind og hundehuset har en lille indgang. Foruden det så kan en hund, der er van til at være ude, også klarer kulden, fordi de fleste hunde kan vænne sig til at være ude om vinteren, men igen så kommer det især an på race og pelsens tykkelse.

Modsat så bør man også være opmærksom på sin hund i sommerperioden, da der gerne skal være en stor skyggeplads og store mængder vand i hundegården.

En hvalpegård til de små

Hvis man får hvalpe, så er det nemmest, hvis man har en hvalpegård. Det vil sige en indhegning, hvor ens hvalpe kan løbe frit rundt. For så kan de lege og tumle uden, at man selv eller hundemor skal holde øje med dem hele tiden. Det er dog vigtigt, at man anskaffer en hvalpegård i den rette størrelse, da der er forskel på hunderacernes- og kuldets størrelse. Hvalpegårdene findes i forskellige modeller og fremstilles af forskellige materialer, så der er en type til enhver hundeejer og hunderace.