Derfor er den rigtige beklædning på arbejdspladsen vigtig

Derfor er den rigtige beklædning på arbejdspladsen vigtig

20. oktober 2019 Slået fra Af Redaktionen

Når man lige har fået nyt arbejde, og skal træde ind ad døren første dag, er det bestemt ikke ligegyldigt hvilket tøj man har på. Mennesker er fra naturens side overfladiske dyr, og man danner sig hurtigt et indtryk på baggrund af beklædningen. Dette kan virke fordomsfuldt, men det er de færreste som ville antage et en mand iført et jakkesæt, arbejdede som tømre. Derfor er der her samlet en række begrundelser for, hvorfor det er vigtigt, uanset profession, at bære hensigtsmæssigt tøj.

Det sender et klart signal til kunderne

Når kunderne for førstegang ser medarbejderen, vil deres tøj sende et signal til dem om enten det ene eller andet. Fx når man ser en kok for første gang, vil den klassiske og hvide kokkejakke, sende et klart signal om at dette er en rigtig kok. På samme vis er der derfor også vigtigt at målrette sin beklædning til arbejdspladsen. Hvis man ønsker at sende et signal om autoritet, kan man derfor med fordel iklæde sig skjorte eller jakkesæt. Herudover er farven hvid også altid god på arbejdspladser, hvor kunderne forventer en vis form for hygiejne og renlighed, dette kunne fx være hvis der er tale om en tandlægeklinik.

Ifør dig den rigtige beklædning af sikkerhedsmæssige årsager

Nogle gange er den rigtige beklædning ikke den fineste beklædning, og nogle gange behøver den ikke engang sende et specifikt signal til kunderne. Men den kan være vigtigt at iføre sig alligevel. Ikke for kundernes skyld, men primært for ens egen skyld. Arbejder man fx på en byggeplads eller lignede, kan det være ekstremt vigtigt at iføre sig sikkerhedsudstyr, såsom en sikkerhedshjelm. Herudover kan sikkerhedssko derved også hurtigt blive inkluderet som en del af påklædningen, idet man forebygger at få knust sin fod hvis der bliver tabt tunge genstande på den.