Derfor får du rodbehandling

Derfor får du rodbehandling

6. oktober 2018 0 Af Redaktionen

Hvis du før har prøvet at få repareret huller i tænderne, kan det være, at du undrer dig, hvis din tandlæge pludselig vil behandle et nyt hul med en rodbehandling. En rodbehandling laves, når et hul i tanden går helt ned til nerven, og den er betændt eller død. Hvis du gerne vil vide mere om rodbehandling, så kan du læse mere her. Derudover så er der forskellige grunde til, at nerven i tanden bliver skadet eller dør, og disse årsager kan du læse mere om herunder.

Årsager til rodbehandling

Rodbetændelse
Rodbetændelse sker, hvis du har et dybt hul i en tand, som er gået helt ned til nerven, så vil bakterier kunne få fri adgang til den nerve. Dette vil skabe en infektion i nerven, som vil give dig smerte og ubehag.

Tandskader
Hvis du får en revne i tanden, eller en del af en tand knækker, så kan det ske, at bakterierne i din mund har adgang til nerven. Hvilket kan give de samme problemer som rodbetændelse. Derfor bør du altid tjekke dine tænder efter et styrt eller et hårdt slag i ansigtet.   

Forkert placeret fyldning eller krone
Når du får lavet en fyldning eller krone i en tand med hul, så er det vigtigt, at de ikke ligger for tæt på nerven. For hvis det ligger for tæt på nerven, så kan nerven visne og dø. Den døde nerve vil blive derefter blive angrebet af bakterier.

Rodspidsbetændelse
Hvis du ikke får behandlet en rodbetændelse, så kan det udvikle sig til rodspidsbetændelse. Dette forekommer ved, at bakterierne trænger ned i spidsen af tandens rod, hvorefter de skaber betændelse.  

Mulig behandling

Hvis du bor i Odder eller omegnen, såsom Beder, Malling eller Samsø, kan du bestille tid til en rodbehandling hos Tandlæge Bente Canter. Ved rodbehandling af en tand er det muligt at tage tanden ud, behandle roden og derefter sætte tanden tilbage i kæben igen.