Derfor skal du lease en bil

Derfor skal du lease en bil

7. marts 2018 0 Af Redaktionen

Er du til en fast månedlig udgift, udskiftning af bil ofte og intet værditab på bilen, så skal du være lutter øren. De fordele kan du få glæde af ved at lease en bil. Leasing er lidt det samme som at leje en bil hos en forhandler, hvor du til gengæld betaler en månedlig ydelse for at køre i den.

Første gang du skal i dialog med forhandleren om en leasingaftale på en bil, vil du blive bedt om at smide et engangsbeløb for bilen. Det beløb vil være betydeligt lavere, end hvis du skulle købe en bil. Herefter aftaler I en leasingperiode, som typisk varer 1-3 år. Er du meget i tvivl om, det leasing er dig, kan du nøjes med at prøve 1 eller 2 år i første omgang. Efter det betalte engangsbeløb, hvor I desuden har aftalt, hvor mange kilometer du kører om året, skal du betale et månedligt beløb, for ”leje” af bilen.

Limit på antal kilometer er sundt for dig

En af ulemperne ved leasing er, at du ikke kan køre uanede kilometer. I bestemmer på forhånd, hvor meget du forventer at køre, og så bestemmes førstegangsbeløbet og den månedlige pris blandt andet ud fra det. Men det er heller ikke sådan, at bilen går i står, når du har nået din grænse. Hvis du kører mere end forventet, betaler du det oveni senere. Og det vil oftest blive en dyrere kilometerpris, end hvis du betalte for dem på forhånd. Derfor er det vigtigt at overveje nøje, hvor mange kilometer du forventer at køre.

Men tænk over, om det måske er sundt for dig med en grænse. Hvis du kørte uanede mængder i en købt bil, så vil det også koste dig dyrt. Ved at have en grænse, vil du tænke mere over dit forbrug, og så overvejer du nok at tage cyklen ned at handle engang i mellem, hvilket du også har godt af. Og det er en god grund til at lease en bil.

Hvor kan jeg lease en bil?

Der findes mange bilforhandlere i Danmark, som tilbyder leasing af biler. Det gør flere og flere, fordi der er efterspørgsel efter det fra danskerne. Du kan blandt andet se mere om leasing af biler ved at klikke på denne portal. Her er både til privat og erhverv.