Det koster et nyt tag

Det koster et nyt tag

24. september 2020 Slået fra Af Redaktionen

I mange tilfælde er et nyt tag en nødvendighed. Et tag holder ikke for evigt, og det kan føre til store skader på et hus, hvis taget ikke bliver skiftet, inden det har nået sidste salgsdato. Et nyt tag er naturligvis en markant udgift for en husejer, men hvad koster et nyt tag egentlig helt præcist?

Pris på nyt tag afhænger – som så mange andre ting – af mange faktorer, heriblandt tagtypen, antal kvadratmeter samt undertaget.

Tagtype

Prisen varierer meget fra tagtype til tagtype. Et eternittag koster f.eks. kun mellem 500 og 1000 kr. pr. kvadratmeter, imens teglsten koster mellem 1400 og 2500 kr. pr. kvadratmeter. Det er dog i de fleste tilfælde ikke den bedste løsning at vælge den billigste tagtype, da prisen ofte hænger sammen med kvaliteten. Dyrere tagtyper holder nemlig oftest længere end billigere tagtyper. Det handler om at finde ud af, hvilken tagtype, der giver mening i forhold til pris, holdbarhed og selvfølgelig huset – og det kan du finde ud af ved at få et gratis tagtjek ved Jysk Tagkompagni.

Antal kvadratmeter

Det er billigere at få lagt nyt tag på et mindre hus end på et større hus. Prisen for et nyt tag afhænger nemlig af antallet af kvadratmeter – og hvis der er færre kvadratmeter, bliver prisen selvfølgelig også mindre. Her er det dog også tagtypen, der er med til at bestemme prisen pr. kvadratmeter – og på den måde er det også de billigere tagtyper, der giver et billigere nyt tag i sidste ende.

Undertaget

Prisen afhænger også af, om der er et undertag til stede i første omgang – og hvis der er, om undertaget er i god stand. Hvis der skal investeres i et nyt undertag, vil det selvfølgelig have indflydelse på prisen.

Prisen afhænger altså af mange faktorer, men du kan faktisk få en specifik pris ved at bruge Tagberegneren på Jysk Tagkompanis hjemmeside.