Det skal du have klar til sommerfesten

Det skal du have klar til sommerfesten

24. juni 2019 Slået fra Af Redaktionen

Det gode vejr er begyndt at vise sig frem, og det betyder, vi snart skal til at grille og holde sommerfester landet over. Også mange virksomheder gør brug af sommerfester som en uformel komsammen, inden der lukkes ned i industriferien landet over.

Her følger gode råd til dig, der skal planlægge festen.

Læg vægt på det uformelle

Fester i haven eller sommerfester i åbne områder er ofte kendetegnet af en mere løssluppen og uformel stemning. Her er det tilladt at møde op i shorts og kjoler, når vi på afslappet vis siger ”god ferie” til vores kollegaer.

Netop det, at der er en uformel stemning, er med til at gøre denne type fest til noget helt særligt. Vi kan nemlig være os selv på en mere fri måde end i virksomheden, hvor vi ofte ønsker at blive anskuet fra en meget professionel vinkel. Læg derfor vægt på, at de ansatte skal ud i en uformel sfære, hvor det handler om de gode relationer og ikke bare arbejdet.

Gør maden let

Netop fordi sommerfesten er så befriende uformel, kan du tillade dig at gøre maden let og ligetil. Glem alt om treretters menuer og det store setup, og lad i stedet de ansatte nyde en buffet eller en let lun anretning. Undlad dog at tænde op i grillen, da der kan opstå kø, hvilket kan give irritationer.

Husk desuden at have masser af kølige drikkevarer klar – særligt vand, hvis der er tale om en varm dag.

Hav siddepladser til alle – også udendørs

Det er vigtigt, der er plads til alle. Hvis i spiser inde i et telt, skal der naturligvis være masser af borde og stole. Foregår dele af arrangementet udendørs, så overvej at opstille en mobiltribune, der kan huse folk med trætte ben – læs mere her.

Tænk på vejret

Den danske sommer er en ung flot pige, men hun kan også være utilregnelig. Selvom vejrmanden har lovet sol og sommer, kan der hurtigt komme regn fra oven. Hav derfor mulighed for at søge tørre omgivelser.

Er solen meget skarp, så sørg for åbne telte og mulighed for at søge skygge – f.eks. under store parasoller.