Det skal du vide, før du køber hund

Det skal du vide, før du køber hund

25. januar 2019 Slået fra Af Redaktionen

Det er rigtig hyggeligt at have en hund, der er glad for at se dig, hver gang du kommer hjem. En hund du kan putte og lege med på sofaen om søndagen. Det er rigtig fantastisk at have en hund, men det er også hårdt arbejde. Der er ting, du bør overveje nøje, før du anskaffer dig en hund.

Sæt dig godt ind i racen

Hunde er rigtig forskellige, så de kræver også noget helt forskelligt. Du kan ikke nøjes med at gå efter den hund, som du synes ser sødest ud. Du er nødt til at undersøge racen nøje, så du ved, hvad netop den slags hund kræver af dig. På den måde kan du bedre være sikker på, at du kan leve op til det. Nogle hunde kræver f.eks. mere motion end andre, så det er du nødt til at være indstillet på.

Tænk udgifterne igennem

Det er ikke billigt at have et kæledyr. Du skal ikke blot betale for at få hunden, du skal også kunne betale for at have den i mange år frem. Din hund kræver både foder, hundekurv, hundelegetøj, hundesnor- eller sele m.m. Igen er der forskel på, hvor meget forskellige hunde kræver af den slags, så ikke alle hunde koster det samme at have. Det vigtigste er, at du er klar over udgifterne til en hund og er i stand til at betale dem.

Din hund kommer i første række

Når først du har en hund, kan du ikke længere være egoistisk og tænke på dig selv først. Det bringer et kæmpe ansvar med sig. Du kan f.eks. ikke altid bare tage ud i flere timer, som du kunne før, fordi din hund ikke kan være alene hjemme for længe. Det er én af ulemperne ved at have hund, men det skal du huske at have med i dine overvejelser.