Det skal du vide om efterskole

Det skal du vide om efterskole

3. december 2019 Slået fra Af Redaktionen

En efterskole er ikke som en almindelig skole. Det er et sted, hvor du er i et år. Du både bor der og går i skole der. Du kan godt tage hjem i weekenderne og besøge din familie, men størstedelen af tiden bruger du på skolen, hvilket fører nogle rigtig gode ting med sig. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge at tage på efterskole, er her nogle gode grunde til at springe ud i det.

Du bliver klogere på dig selv

Når du pludselig skal til at stå meget på egne ben, vil det pludselig gå op for dig, hvad du er god til og knap så god til. Det kan godt være en udfordring at bo så mange mennesker samlet så tæt, men det vil kun gøre dig stærkere, fordi du lærer at håndtere konflikter og bo sammen med andre mennesker end din familie. På en efterskole vil du blive udfordret både mentalt og socialt. Det kan nemlig godt virke skræmmende at starte på en skole med op til hundredevis af andre elever, som du ikke kender, men som du skal bo med i et helt år.

Bliv bedre til dine interesser

På en efterskole er der ikke bare dansk, matematik og historie på skemaet. Langt de fleste efterskoler har en hobby, sport eller andet, som de har stort fokus på. Er du f.eks. helt vild med idræt, kan du på en idrætsefterskole som Vgie få lov til at dyrke din interesse hver dag. Det gør, at du kan blive bedre til den end nogensinde.

Du får de bedste venskaber

Som regel er du samlet på en skole med en masse andre mennesker, der har samme interesse som dig. Det gør, at I kan få et helt specielt bånd. Oven i det bor I så tæt sammen, at I ikke kan undgå at blive gode venner.