Det skal du vide om skovbegravelser

Det skal du vide om skovbegravelser

25. september 2020 Slået fra Af Redaktionen

Det er meget individuelt, hvordan folk har det med at tale om døden, og hvad der skal ske derefter. Har du nogensinde taget stilling til, om du gerne vil begraves eller bisættes? Det er ikke sikkert, at det er noget, du nogensinde har tænkt over, men faktisk kan det være rart at tage stilling til. Både for dig selv og dine nærmeste.

Hvad er en skovbegravelse?

Det er ikke alle, der er klar over, at det eksisterer. Som ordet antyder, så foregår en skovbegravelse i skoven. Det er altså et oplagt valg for dig, der elsker natur. Hvis du har et særligt forhold til naturen eller bare elsker at opholde dig i den, kan du overveje, om det er en skovbegravelse, du vil have, når det en dag bliver relevant.

Skovbegravelser er for alle, fordi jorden ikke er kirkeligt indviet. Du kan læse meget mere om skovbegravelser på www.skovbegravelse.nu. Der findes også andre muligheder end lige præcis en skovbegravelse, så du skal bare finde det, som virker mest naturligt og rigtig for dig, selvom det kan være svært at forholde sig til.

Snak med dine nærmeste om det

Døden og begravelse kan hurtigt komme til at føles tabubelagt. Det behøver det dog slet ikke at være. Tværtimod kan det være rart at snakke med sine nærmeste om, hvordan I hver især ønsker at komme herfra. Det er noget, som vi alle skal igennem på et eller andet tidspunkt, så vi kan lige så godt italesætte det.

Helt praktisk er det smart, fordi du så ved, hvad der vil være det rigtige at gøre, hvis én af dine nærmeste går bort. Men udover det kan der være en masse tanker og måske bekymringer forbundet med det emne, som kan være rare at dele med nogle andre. Det kan være, at de går med helt samme tanker.