Dette skal du tænke på inden du køber hus

Dette skal du tænke på inden du køber hus

25. juli 2019 Slået fra Af Redaktionen

Når man skal købe hus, kan man hurtigt glemme både udgifter og forpligtelserne som hører med. Det kan være svært at finde rundt i det hele, så her får du 3 gode råd, inden du køber hus.

Beskyt facaden

Inden du begynder på husjagten, kan det være en god idé at tænke over, hvilken facade at du kunne tænke dig, at huset har. Skal det være træ eller mursten? Hvis en træfacade ikke er et problem, så husk at få fat i noget træbeskyttelse. Det er en god idé at give det en tur når man flytter ind, så det kan holde længere tid. Hvis man helt undlader at bruge træbeskyttelse, kan husets stand lynhurtigt falde, da træ er mere sæsonpræget end mursten. Et træhus har uden tvivl sin charme, når det bliver vedligeholdt. Men frygt ej, du kan finde god træbeskyttelse, som holder længe, så du ikke konstant skal gå at give lag efter lag. Et enkelt lag kan holde i noget tid, så du sparer en del på vedligeholdelsen, da træbeskyttelsen gør det for dig.

Vedligeholdelse af ydersiden

Ydersiden af huset kan godt komme til at se noget slidt ud, hvis ikke der er noget vedligeholdelse inde over. Dette gælder både haven, og facaden. Hvis huset er af mursten, skal man tænke over, at man højst sandsynligt får brug for at give det et lag maling ind imellem. En god metode er at give et lag lige inden man flytter ind, så det kan holde i et godt stykke tid, inden det skal have endnu en omgang. Der findes udendørs maling i mange farver, som også er af god kvalitet, så du sparer endnu mere på vedligeholdelse, når der bliver lagt et lag.

Tjek taget

Inden der bliver underskrevet en kontrakt, så tjek tilstanden af taget. Hvis man kan se, at taget skal udskiftes inden for nærmeste fremtid, er det vigtigt at være sikker på, at der er plads til et nyt tag i budgettet. At få nyt tag på, er ikke just en billig affære. Vær sikker på, at det er muligt at finde pengene til et nyt tag, hvis det skulle være nødvendigt. Det ville være træls at købe et nyt hus, for derefter at finde ud af, at taget faktisk skal skiftes snart. Det er en udgift som man sagtens kan være foruden, da det i forvejen er dyrt at skulle flytte. Man kan med fordel tage en eller flere med ud at kigge, hvis man ikke selv har styr på, hvad man skal være opmærksom på. Med flere øjne på, er sandsynligheden for at man spotter eventuelle fejl og mangler, på hele huset generelt, meget større.