Dette skal du være opmærksom på hvis du ønsker en ældrevenlig bolig

Dette skal du være opmærksom på hvis du ønsker en ældrevenlig bolig

22. marts 2020 Slået fra Af Redaktionen

Der kan være mange grunde til at du ønsker en ældrevenlig bolig. Det kan være fordi du selv er ved at være lidt oppe i alderen, og derfor er begyndt at have nogle problemer med din daglige færdsel i dit hus, og derfor godt vil lave nogle tiltag for at gøre det nemmere for dig selv. En anden grund kan også være at du er ved at flytte, og du ønsker at dette hjem skal være dit sidste. Uanset hvad er der nogle ting du bør være opmærksom på.

Undgå unødvendige trapper

Står du og skal købe en ældrevenlig bolig, er noget af det første du bør bide mærke i hvorvidt der er trapper eller ej. Med alderen kan trapper nemlig hurtigt blive en udfordring, og de kan måske endda forhindre dig i at bruge en stor del af dit hus, simpelthen fordi du ikke har fysikken til at gå op ad et utal af trappetrin hver dag. Er der trapper i huset, bør du overveje for dig selv om antallet er overkommeligt. For er der tale om to trin i stuen, kan det for mange lige gå an.

Overvej at investere i en luplampe

Tiden er ikke altid god mod vores syn, derfor kan det blive svære og svære at læse fx aviser eller bøger, du normalt aldrig har haft problemer med at læse ellers. Til dette kan du overveje at installere en luplampe i dit hjem. Du kan finde et stort udvalg af luplamper hos Elektronik Lavpris.

Installer håndtag rundt om i huset

En måde fx at løse problemet med enkelte trappetrin i dit hus, kan være ved at installere nogle håndtag du kan holde i og støtte dig til. Herudover kan der også være andre steder hvor det kan være en fordel med håndtag, fx være ved siden af toilettet.