Din guide til et sundt hjerte

Din guide til et sundt hjerte

10. juli 2020 Slået fra Af Redaktionen

Vi tænker ikke altid over det, men vores hverte er faktisk det, der holder os i live – og det slår hvert eneste sekund. Men et sundt hjerte kommer ikke af ingenting; det er noget, man skal holde ved lige. Det er utroligt vigtigt at have et sundt hjerte gennem hele livet – og denne guide vil vise dig hvordan.

Hvis uheldet er ude

Hvis du kender eller selv har hjerteproblemer, kender du helt sikkert til frygten for hjertestop. Det er ikke sundt at gå rundt og være bange for det hele tiden – tværtimod. Men med simple trin kan du forebygge hjertestop og være forberedt, hvis uheldet er ude.

Phillips HeartStart HS1 er en simpel hjertestarter, der egner sig til både private hjem og arbejdspladser. En hjertestarter har mange fordele, blandt andet:

  • Du har hjælp lige ved hånden

  • Den mindsker stress og frygt for hjertestop

  • Den forebygger varige skader eller død som følge af hjertestop

Sådan forebygger du hjerteproblemer

Der er mange ting, du kan gøre for at bibeholde et sundt hjerte – og det behøver ikke være svært. Blandt andre råd kan være:

  • Dyrk motion. Motion er særdeles vigtigt – du udfordrer og stimulerer hjertet ved at dyrke motion, og samtidig undgår du overvægt.

  • Spis sundt. Det er også vigtigt at spise sundt og varieret – det understøtter en sund livsstil.

  • Tjek dig selv. Hvis du har mistanke om en usund levestil, kan du tage til lægen og få kontrolleret dit blodtryk og kolesteroltal. På den måde kan du spore en skade i tide – for forebyggelse er altid bedre end behandling.

  • Undgå rygning og overvægt. Rygning og overvægt er to komponenter, der har vist sig at være betydelige, når det gælder hjertesygdomme. Ved at undgå netop disse to, sænker du din risiko markant.