Engagér dig i børnenes lege og spil

Engagér dig i børnenes lege og spil

14. oktober 2020 Slået fra Af Redaktionen

At være et ægte familiemenneske indebærer ikke blot, at man smører madpakker til børnene, at man vasker deres tøj, og at man giver dem mange gaver.

Skal man vise sig fra sin bedste side som mor eller far, så bør man også engagere sig i børnenes lege og spil. På den måde kan man møde børnene i øjenhøjde og den vej igennem skabe et tættere bånd.

Børn skal selvfølgelig have lov til at lege uden voksne

Selvom det langt hen ad vejen er en god ting at deltage i børnenes forskellige lege, så skal man ikke altid blande sig. Af og til er det bedst, hvis børn får lov til at være børn, uden at de voksne blander sig.

Sidder dit barn f.eks. og er dybt koncentreret omkring at bygge sandslot, tegne en eventyrlig tegning eller noget helt tredje, så er der ingen grund til at ødelægge momentet. Dit barn skal nok sige til, hvis han eller hun vil have, at du deltager. Dermed ikke sagt, at man ikke må spørge ind til barnets leg. Det er også en måde, hvorpå man kan vise interesse for barnet og dets lege.

Multiplayer spil via konsoller er oplagte til far og søn

Som far til en søn kan du formentlig genkende dig selv i barnet. Måske er der en fælles interesse for bilspil, eller måske har I begge tendens til at glemme alt om tid og sted, når I får lov at slå jer løs med Pokemon Go.

Nyder du at spille og lege med dit barn, og savner du endnu mere kvalitetstid med din søn eller datter, så kan du overveje at investere i en konsol. Det kunne f.eks. være den nyeste PlayStation – PlayStation 5. PlayStation 5 leveres direkte til dig, hvis du sørger for at forudbestille den inden den planlagte lanceringsdato. Du kan evt. tilkøbe det bedste tilbehør til konsollen – i form af kamera, virtuelle briller og headset.

FIFA 21 er et af de multiplayer spil, der er værd at købe til den nye PlayStation. Derudover kan dit barn næppe leve uden det nye Fortnite spil (Fortnite The Last Laugh).

Digitale spil er sjove, men…

.. lad det nu ikke tage overhånd!

Spørger du os, så bør man som forældre sætte nogle grænser for børnenes digitale spilforbrug. Man kan f.eks. lave en aftale om, at der maksimalt må spilles computer- eller konsolspil i 45 eller 60 min. om dagen.