Er der forskel på en synstest og en synsprøve?

Er der forskel på en synstest og en synsprøve?

10. juli 2021 Slået fra Af Redaktionen

Der er ingen tvivl om, at synet er en af vores vigtigste sanser. Derfor er det vigtigt, at vi passer på vores syn, så vi kan bevare et godt syn gennem hele livet. I den sammenhæng kan det klart anbefales, at vi regelmæssigt får tjekket synet ved hjælp af en synstest og/eller en gratis synsprøve Frederiksberg, Kongens Lyngby, København eller Vanløse. Det kan der være flere årsager til, hvilket du vil blive klogere på i de nedenstående afsnit.

En gennemgående undersøgelse af dit syn

I forbindelse med en synsundersøgelse kan der både foretages en synstest og en synsprøve. En synstest kan siges at være den indledende fase, hvor du får et indtryk af, hvordan det står til med dit syn på det respektive tidspunkt. En synsprøve er den efterfølgende proces, hvor der bliver foretaget mere omfattende undersøgelser, der kan være medvirkende til at fastsætte dit syns styrker og svagheder.

Mere end bare en synsprøve

Synsprøven har også den fordel, at den kan være med til at undersøge eventuelle sygdomme som for eksempel grå stær, grøn stær, diabetes og forhøjet blodtryk. Det betyder, at en synsprøve giver dig mere end bare svar på dit syn. Den kan også være medvirkende til, at du får et indblik i, hvorvidt nogle sygdomme skulle være undervejs.

Gode grunde til at besøge optikeren

Der er mange grunde til, hvorfor du burde besøge optikeren. Først og fremmest handler det selvfølgelig om, at du ønsker at passe på dit syn. Hvis du i en længere periode har oplevet nedsat syn, kan det ikke anbefales nok at besøge optikeren.

Når man har nedsat syn, og man ikke gør noget ved det, er det ikke kun synet, det går ud over. Nedsat syn kan være skyld i blandt andet hovedpine og tørre og kløende øjne.