Er du bevidst om dit elforbrug?

Er du bevidst om dit elforbrug?

28. november 2018 0 Af Redaktionen

I et land som Danmark er der utrolig store svingninger i vores elforbrug. Det skyldes blandt andet de forskellige årstider og udviklingen fra lyse til mørke aftner og morgener og omvendt. Men uanset hvilken kalendermåned vi befinder os i, kan man næsten ikke foretage sig noget i dag, uden der ligger et eller andet form for elforbrug bag.

Det er lige fra morgenkaffen, strømmen på ens telefon og arbejdscomputer til når man læner sig tilbage om aftenen på sofaen foran fjernsynet med popcorn, der er blevet poppet i mikroovnen.

Det er derfor svært at komme uden om at anvende strøm i hverdagen, og får man sin strøm fra eksempelvis kulkraftværker og lignende, er det med til at skabe store CO2-udslip, som er alt andet end godt for miljøet.

Der går næsten ikke en dag, hvor der i aviserne eller nyhederne ikke bliver rapporteret om global opvarmning og naturkatastrofer, og verdens regeringer arbejder på højtryk for at skabe bæredygtige løsninger, som forhåbentligt kan sætte en stopper for den negative udvikling. Kun på den måde, kan man redde jorden, som den ser ud nu.

 

Slip bekymringerne – vælg grøn energi 

Det er de færreste der spekulerer over hverdagens elforbrug, og derfor kan vores forbrug også hurtig løbe op, hvis man ikke er bevidst om dette. Et højt elforbrug er selvfølgelig ikke godt for miljøet, men vælger man at skifte elselskab til et med fokus på grøn energi, behøves man ikke længere spekulere over sit elforbrug.

Med andre ord kan man slippe bekymringerne og bruge løs med god samvittighed, da ens strøm kommer fra en bæredygtig kilde såsom eksempelvis vindenergi.

Skifter man, kan man bruge tiden på at leve bekymringsfrit i stedet for at skulle spekulere over at skulle spare –både i forhold til økonomi men også i forhold til miljøet. Kommer ens strøm fra en vedvarende energikilde, behøves man ikke længere bekymre sig om unødige CO2-udslip som resultat af ens elforbrug, da man kan være helt sikker på, at ens strøm ikke har nogen form for negativ påvirkning på miljøet.