Er du ved at lave ny garage? Se med her

Er du ved at lave ny garage? Se med her

28. december 2018 0 Af Redaktionen

Der er mange ting at holde øje for, når man er ved at lave en ny garage, hvilket eksempelvis er gældende for den udseendemæssige overensstemmelse med boligen, indendørs indretning, dør mellem hus og garage osv. Derudover er det også vigtigt, at man får valgt den rette type af garageport til sin garage, hvilket også er en smule sammenhængende med den udseendemæssige overgang fra selve huset til garagen. I langt de fleste tilfælde ser det bedst ud, når der er en naturlig overgang i forhold til farverne, og det kan også være en fordel at holde garageporten i en lignende farve. Mange vælger eksempelvis at have en port til garagen i samme farve som dørene til boligen eksempelvis.

Størrelsen på porten er vigtig at have øje for

Når man skal vælge en garageport, er det vigtigt at finde den rette størrelse. Først og fremmest skal garageporten passe i forhold til den åbning, der er tiltænkt porten, således den hverken er for stor eller for lille. Hvis man bygger ny garage, vil det være en fordel at undersøge standardstørrelser forinden, således man er sikker på, at der er en port passende til den åbning, man får lavet.

Automatisk eller manuel styring?

Der er i dag udviklet et væld af forskellige garageporte, som åbnes og lukkes på forskellige måder. Der findes nemlig både manuelle og automatiske garageporte, hvor de manuelle porte skal trækkes ned og skubbes op, mens de automatiske selv vil gøre det, når der trykkes på en knap. Den automatiske port har sine fordele, da det er muligt at åbne porten inde fra bilen, mens den manuelle port ofte viser sig at være en smule billigere end den automatiske variant. Derudover er der også nogle krav til, hvor meget plads en automatisk port skal benytte i forhold til den manuelle, men der er dog tale om ret små forskelle.