Er du vild med økologiske druer?: Tag skridtet videre med biodynamisk vin
26. februar 2020Det er ingen hemmelighed, at vi er en del vinelskere her i Danmark – måske er det derfor, at vi er et af de lykkeligste lande i verden? Der er i hvert fald ingen tvivl om, at en stor vinsamling kan sætte et smil på mange læber. Som alle vinentusiaster ved, findes der utroligt mange forskellige slags vine. En af de ting man kan kategorisere sin vin igennem er, hvilken dyrkning der er tale om. Oftest er der tale om en opdeling af konventionel og økologisk dyrkning, og den økologiske vin har længe fået flere og flere tilhængere. En større del af vinelskere er dog også begyndt at tage skridtet videre og samle på vin, der er dyrket på biodynamisk vis.
Hvad er biodynamisk jordbrug?
Det biodynamiske jordbrug kan takke den østrigske filosof Rudolf Steiner for dets eksistens. Det var nemlig ham, der oprindeligt formulerede de principper, som den biodynamiske dyrkning er baseret på. Når der dyrkes efter disse biodynamiske principper og metoder, er det med idéen, at vi bør stræbe efter at være mere i ét med naturen, og derfor tages der alle mulige forbehold for at passe så meget på både planter og dyr som muligt. På mange måder minder de biodynamiske metoder altså om de økologiske, men der er altså tale om en mere spirituel tilgang til dyrkningen.
En glad drue giver god smag
Kigger man mere specifikt på vinproduktionen, betyder den biodynamiske dyrkning altså, at vinbønderne anser vingården som en sammenlevende helhed og derfor dyrker druerne på en måde, der både behager naturen og kunden. Der bliver altså ikke brugt kunstige og unaturlige hjælpemidler til at få druen til at gro.
Hvis du allerede har prøvet dig frem med den økologiske vin, bør den biodynamiske vin ligge højt på din liste over ting, du skal prøve. Du vil ikke fortryde.