Er whiteboards blot tavler?

Er whiteboards blot tavler?

16. juni 2019 Slået fra Af Redaktionen

Der er mange, der tror, at whiteboards bare er whiteboards – det er altså ikke sandt. Der er nemlig mange muligheder, når man skal vælge det helt rigtige whiteboard til sin virksomhed, skole eller institution. I denne artikel kommer vi nærmere ind på forskellige typer whiteboardtavler, og de mange muligheder der findes.

Whiteboardtavler og deres mange overflader

Whiteboards findes alle steder. Vi støder på dem mange gange i løbet af dagen, og de bliver anvendt i mange forskellige situationer. Et whiteboard skal først og fremmest ses for det den er – nemlig en praktisk tavle. Det betyder dog ikke, at det ikke også har andre funktioner. Eksempelvis er der forskel på tavlernes overflade, som er det, der er med til at definere tavlens kvalitet og dermed også den oplevelse, som vi får, når vi anvender tavlen. Whiteboards bliver produceret i forskellige materialer: Folieret, lakeret og stålkeramisk.

Den billigste form for tavle er den med en folieret overflade. Et bedre og lidt dyrere alternativ er den lakerede tavle. Disse whiteboardtavler er særdeles fornuftige, deres overflade er naturligvis lakeret stål, hvilket også gør dem magnetiske. De bedste whiteboards du kan få er dem, som er lavet af stålkeramiske materialer. Deres overflade er magnetisk og desuden yderst nem at rengøre. De stålkeramiske whiteboards er ved normal brug uimodtagelige overfor ridser, hvilket giver dem en utroligt lang levetid.

Matte whiteboards

Normale whiteboards har en helt blank overflade, hvilket gør dem uegnede til brug sammen med en projektor, da de simpelthen giver for meget genskin. Til projektion bør man bruge matte whiteboards, da de absolut sikrer det bedst mulige billede uden genskin. De matte whiteboardtavler er med stålkeramisk overflade, men i en speciel variant, der gør overfladen mat, der som nævnt er nødvendigt for at fungere til projektion. Den matte stålkeramiske overflade giver dig alle fordelene fra en almindelig blank stålkeramisk tavle, der samtidig fungerer som et projektorlærred.

Er du interesseret i de smarte whiteboards, og skal du bruge én til kontoret, klasseværelset eller blot til hjemmet? Så kan du se et stort udvalg af multifunktionelle whiteboards hos Whiteboardshoppen.