Et ubehageligt skadedyr

Et ubehageligt skadedyr

5. august 2019 Slået fra Af Redaktionen

Mange husstande kender nok problemet med skadedyr, og et af de mest frygtede skadedyr er rotter. Disse kan ikke alene skabe en ubehagelig luft men også forvolde stor skade på hjemmet. Rotterne kan ødelægge alt fra isoleringsmateriale til elinstallationer, og det kan derved koste mange tusinde kroner. Samtidig er rotter også sygdomsbærende og kan have op til 55 smitsomme sygdomme som salmonella og E. coli-bakterier. De bærer også på lopper, tæger og mider. Hvis ikke man får behandling, kan man i værste fald dø af sygdommene grundet lever- og nyresvigt. Dødeligheden blandt smittede mennesker ligger mellem 10 og 15 procent. Det er derfor vigtigt, hvis man fornemmer tegn på rotter i sit hjem, at man handler hurtigt og får gjort en ende på sådan et skadedyr, da de kan formere sig rigtig hurtigt.

Rottefælder – en nem og effektiv løsning

Dette problem er nu blevet nemt at løse. I dag findes der nemlig mange former for rottefælder. Det er muligt at bruge stød til at dræbe rotten. Dette dræber rotten efter få sekunder, og kræver derved ikke gift, som gør det nemt og effektivt at håndtere. Hvis ikke dette er noget for dig, så findes også de helt almindelige rottekasser eller klapfælder, som smækker sammen omkring rotten.

Hos Fuglekontrol forhandles også Goodnature rottefælder. Denne er både miljøvenlig og nem at benytte grundet dens minimale brug af ressourcer. Rotten dræbes hurtigt og humant, og når den døde rotte er faldet til jorden, indstiller fælden sig selv og kan derved fange flere rotter. Rottefælden er den ultimativt nemmeste og mest effektive løsning, og grundet de mange forskellige metoder findes de i mange prisklasser.

Hvis der er tale om gnavelyde, hvin og skrig i hjemmet, er der højest sandsynligt tale om rotter. Det kan både komme fra vægge eller hulmure. Rotter udskiller 50-60 ekskrementer i døgnet, så dette burde også være forholdsvis nemt at se.

Dette er de typiske tegn på rotter, så hvis du fornemmer dette i hjemmet så tøv ikke med at gå ind og se det store udvalg af rottefælder.