Få den bedste gulvafslibning

Få den bedste gulvafslibning

1. marts 2020 Slået fra Af Redaktionen

Hvis du gerne vil sikre dig, at din bolig bliver ved med at være lige så flot og indbydende, som da du købte den, bliver det nok nødvendigt for dig at få slebet dine trægulve en gang imellem. Det er en fantastisk følelse at kunne trippe over et helt blankt og glat gulv på bare tæer, og hvis du får noget god hjælp til gulvslibningen, kan det være med til at give dit hus et helt nyt udtryk. Her kommer et par tips til, hvordan du opnår det bedste resultat ved din næste gulvafslibning.

Hvornår er det en god idé at slibe gulvet?

Det er ikke meningen, at du skal slibe dine gulve i tide og utide, for det får man sjældent noget godt ud af. Gulvbelægningen bliver nemlig en lille smule tyndere efter hver afslibning, så derfor skal du kun gøre det, når du vurderer, at der er behov for det. Nogle tegn på, at dit gulv trænger til en kærlig hånd, kan for eksempel være, når lakken ikke længere dækker træet. Ridser og hakker er selvfølgelig heller aldrig særligt gode, og derfor er det nok en bedst for dig at ringe til din gulvmand og få aftalt en billig gulvafslibning pris.

Hvilken behandling er den bedste?

Et gulv kan blive behandlet på flere forskellige måder med alt fra lak og lud til olie. Langt hen ad vejen er det op til dig selv at beslutte, hvilken behandling du synes bedst om, men det kan også godt være en god idé at konsultere en fagmand. På Sjælland er der masser af muligheder for at finde kompetente håndværkere, og visse træsorter kræver faktisk også en bestemt form for behandling, hvilket kan være svært at se, når man ikke selv har erfaring. Gulvsliber vil eksempelvis fungere bedre på massive trægulve end på gulve, der er opbygget i lag.