Få en tyvstart på haveprojektet

Få en tyvstart på haveprojektet

16. marts 2020 Slået fra Af Redaktionen

Selvom det danske vejr på denne tid af året, måske ikke er det mest inspirerende, betyder det ikke, at vores have skal lide under det. I stedet kan vi bruge denne tid på at forbedrede os, så alt er klart og parat, når de første solstråler titter frem. Ved hjælp af disse tips kan du hurtigt komme i gang med haveprojektet:

Start tidligt

I foråret er vejret skiftende, og når vi er så afhængige af vejret, gælder det om, at benytte de få øjeblikke vi får. Er vejret til det, bør du gå udenfor. Derefter kan du se på de skiftende vejrforhold som et tegn på, at arbejdsdagen er ovre eller måske tid til en velfortjent pause. Regnvejrsdage kan bruges godt indenfor i varmen. Her kan man fx klippe gamle persienner til så-skilte, forspire frø eller evt. tage en drivhusdag, hvis man ejer sådan et. Et ideelt startprojekt bør være at luge bedene, derved formindsker du ukrudt betydeligt i vækstsæsonen.

Invester i maskiner

Bliv klar til foråret med en ny havemaskine, for det er altså ikke længere nødvendigt at gå og slide med en hækkesaks. Du bør vælge en elektronisk hækklipper for at minimere ømme skuldre, opnå det perfekte resultat og halvere arbejdstiden. Er i trætte af det evindelige arbejde med græsslåmaskinen, kan i altid vælge en Automower. Herved slipper i helt for at slå det stædige græs hver anden uge i sommervarmen. En Automower sørger for, at klippe plænen hurtigt og præcist. Den følger et afgrænsningsområde, i selv sætter op. Dette gør at maskinen kun følger dit ønskede område, og der er altså ingen fare, for at den går til angreb på rosenbedet eller andre steder, i ikke ønsker, at den skal køre. I stedet kan man arbejde på andre haveprojekter, der skal tages hånd om eller bare læne sig tilbage og slappe af.