Få hjælp til økonomien som erhvervsdrivende

Få hjælp til økonomien som erhvervsdrivende

7. juli 2020 Slået fra Af Redaktionen

Når man tænker på at oprette en virksomhed, så er det yderst sjældent, at det er tanken om regnskab, økonomi og budgetter, der lokker. Tværtimod. Derfor er det også tit den opgave, som kan gå hen og blive forsømt. Derfor får du her en kort guide til, hvordan du kan få hjælp til at få orden i økonomien som erhvervsdrivende.

Få hjælp fra en revisor

En revisor arbejder med revision, som er at gennemgå og kontrollere virksomhedens regnskab med jævne mellemrum – typisk i forbindelse med opgørelsen af virksomhedens årsregnskab. Men en revisor kan også fungere som rådgiver i en virksomhed, bl.a. omkring:

  • Køb og salg

  • Skattemæssige anliggender

  • Regnskabet generelt

  • Generationsskifte

Der er derfor mange gode grunde til at søge hjælp til dine økonomiske sager hos en revisor, og de fleste større virksomheder har da også en fast revisor tilknyttet. Vær dog opmærksom på at få en autoriseret revisor.

Er du klar på at finde en revisor eller en bogholder til din virksomhed? Så kan du gøre det via denne portal.

Få hjælp fra en bogholder

En bogholder arbejder også med regnskab, men på en lidt anden måde end revisoren der har en mere overordnet rådgivende og kontrollerende funktion. En bogholder hjælper med at holde orden i regnskabet og ’passe’ det løbende, så det er i system, så de rette bilag er, hvor de skal være, så regninger bliver sendt ud og rykket for osv. En bogholder kan også have ansvar for medarbejdernes løn.

En bogholder er derfor den rette hjælp til din virksomhed, hvis opgaven med at holde regnskabet i orden er blevet for stor og for tidskrævende, og du ønsker en, der kan hjælpe med at sætte det i system. Det kan enten være på fuld tid, eller bare når der er behov for det i hverdagen.