Få styr på belysningen i dit hjem

Få styr på belysningen i dit hjem

15. april 2020 Slået fra Af Redaktionen

Som boligejer har du sikkert masser af forskellige ting at holde styr på. Bruseren skal afkalkes, vinduerne skal pudses, og væggene trænger måske også til en gang maling. Det er let at miste overblikket og give helt op på alle de små boligoptimeringer, der ellers kunne have gjort hverdagen nemmere. Det er selvfølgelig også vigtigt at bevare sin sunde fornuft og afholde sig fra at gå i gang med en masse mere eller mindre unødvendige projekter, som man ikke kan få afsluttet. Start hellere i det små og arbejd dig opad – du kan for eksempel begynde med dit hjems belysning.

Hvilke slags belysning skal du vælge?

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilken form for belysning du vælger til boligen. En lampe er selvfølgelig en lampe, men der kan være store forskelle på kvalitet fra model til model. Du skal desuden sørge for at vælge et produkt, hvor der er godt styr på sikkerheden, så du ikke skal gå og frygte for, at lampen bliver for varm. Det er også vigtigt at købe den rigtige form for pære – en e27 pære og en e14 pære er nogle af de mest almindelige. Tallet står for, hvor stor pærens diameter er i millimeter, og det er derfor vigtigt at sørge for, at din lampe eller pærefatning har samme størrelse.

Gå efter de bæredygtige løsninger

Hvis du alligevel skal erstatte en del af belysningen i dit hjem, så kan du lige så godt vælge at gå bæredygtigt til værks. I dag er der nemlig god mulighed for at købe miljøvenlige pærer, især de såkaldte LED pærer, der er karakteriserede ved, at der kun bruges energi på at generere lys, som findes på den synlige del af lysspektret. Der giver en pæn reduktion i energiforbruget pr. lampe, og det kan du få mere at vide om på https://www.lyskilderdirekte.dk/.