Få bedre søvn i en ny seng

Få bedre søvn i en ny seng

14. maj 2018 0 Af Redaktionen

Desværre sover alt for mange danskere i en dårlig seng, hvilket medfører smerter i ryg, nakke og skuldre samt manglede overskud. Hvis du mistænker, at din seng er slidt op, så får du her en række tips til, hvordan du vælger din nye seng.

Komfortzoner giver bedst støtte til din krop

Komfortzoner er en meget vigtig del af madrassens opbygning og kvalitet. Hel kort fortalt så er komfortzoner firkanter i madrassen, som sørger for, at du synker længere ned de steder på kroppen, hvor du vejer mest. Det vil typisk være omkring skuldrene og bagdelen. Komfortzonerne sørger således for, at din rygsøjle holdes lige, selvom du sover på siden. Som minimum bør du vælge en seng, der har 5-7 komfortzoner – men meget gerne mere.

Herudover bør du vælge en seng, som kan tilpasses din krop, dine ønsker og præferencer. Hvis du vejer under 75 kg., vil du sove bedst på en madras med medium hårdhed. Jo mere du vejer, jo fastere bør madrassen være. Hvis du vejer mellem 75 – 95 kg., vil du få bedst aflastning med en fast madras. Skal du købe en dobbeltseng, og har du og din partner forskellige kropstyper, kan du hos Bedre Nætter vælge to forskellige madrastyper til dobbeltsengen, hvilket er en meget stor fordel. Generelt er individuel tilpasning nøglen til en god søvn. Topmadrassen er også en vigtig bestanddel af din nye seng. Her kan du ofte vælge mellem latex eller memory foam. Førstnævnte er det mest populære valg, da det er meget fleksibelt og støtter rigtig godt. Memory foam har en tendens til at blive varmt, men fordelen er, at man synker lidt ned i materialet og på den måde, gives der god støtte.

Sengen er et vigtigt møbel i hjemmet

Vidste du, at vi tilbringer omkring en tredjedel af vores liv med at sove? Blandt andet derfor giver det mening at prioritere sengen og investere i en rigtig god seng. Når du sover godt om natten, vil du opleve mere overskud om dagen. Du kan finde gode dobbeltsenge online lige her.