Få en god nats søvn med disse gode råd

Få en god nats søvn med disse gode råd

30. august 2018 0 Af Redaktionen

En god nats søvn er en af de vigtigste faktorer for en funktionel, aktiv og frisk hverdag. Uden nok timers sammenhængende søvn om natten fungerer vi ikke ordentligt, og vi kommer ikke til at præstere vores ypperste. Det er forskelligt, hvor mange timers søvn vi hver især har behov for, og kroppen kan vænnes til meget. Det er der vigtigt er, at vi får nok timers sammenhængende søvn, hvor vi sover dybt og ikke vågner op i tide og utide. Disse gode råd kan hjælpe dig til at få en bedre nattesøvn.

 

Bandlys tv, ipads, computere og telefoner fra soveværelset

Vi har hørt det før – vi bør ikke se tv eller ligge og scrolle gennem de sociale medier på telefonen lige inden vi skal sove. Og den er god nok. Ved at have øjnene rettet mod og fokuseret på en skærm, forstyrrer vi hjernen, så den ikke er klar til at sove, når du lægger enheden væk. Det er langt sundere at holde skærmenhederne væk fra soveværelset, således at soveværelset er til søvn, og ikke andet. Kan du ikke falde i søvn uden at blive distraheret fra dagens arbejde på en eller anden måde, er det en god løsning at læse en bog, en avis eller et blad. Lyset fra læselampen påvirker ikke hjernen på samme måde som en skærm, og det kan få os til at falde lettere i søvn, hvis vi lever os ind i en bog lige inden sengetid.

 

Sørg for, at din seng passer til dig og din krop

Det er ikke underordnet, hvilken type seng vi sover i. Faktisk er det meget forskelligt, hvad vi hver især foretrækker, når det kommer til madrastype, og er sengen ikke rigtig i forhold til vores behov og vores kroppe, vil det påvirke vores søvnmønster. Eksempelvis kan en elevationsseng være god til dig, der har brug for at få fødderne lidt op, eller at få støtte i ryggen. Klik her for at se et stort udvalg af lækre senge.