Få et moderne stengulv

Få et moderne stengulv

19. juli 2018 0 Af Redaktionen

Terrazzogulve var meget populære i 70’erne, men som med så mange andre ting, er det nu blevet populært igen. Når der skal laves nyt gulv på badeværelset, så er der mange, der vælger denne løsning. Det er et meget smukt gulv, som kan skabe noget sjæl og charme til rummet. Det ligner næsten et mosaikgulv, men det er meget mere holdbart end et gulv i mosaik. Terrazzo er lavet af cement blandet med granit- og marmorskærver. Gulvet ligner derfor næsten et helt kunstværk og giver meget dynamik til rummet.

 

Sådan laves gulvet

Gulvet bliver støbt, og terrazzo lægges i på samme tid. Det vil sikre, at gulvet bliver helt tæt, så der ikke dannes fuger, der både kan samle skidt og snavs, men også fugtighed. Efter gulvet er blevet støbt og er tørt, så bliver det slebet. På den måde får det en helt jævn og glat overflade. Med den helt glatte overflade er der ikke meget skidt og snavs, der ikke hurtigt kan fjernes med en støvsuger eller en fugtig klud. Hvis det får en forsegling, så er det endnu lettere at rengøre, og så kan vand og kalk fjernes uden skrappe rengøringsmidler, hvis man er hurtigt over det.

 

Vedligeholdelse af terrazzogulvet

Produkter du bruger i forbindelse med personligpleje såsom shampoo, balsam og sæbe går ikke ind og påvirker terrazzo. Når terrazzogulvet skal rengøres, så er det vigtigt ikke at bruge syreholdige midler, det er vigtigt at være opmærksom på, men hvis du bruger almindelige rengøringsmidler, burde det ikke være noget problem. Til hverdagsrengøringen anbefales det at bruge natursæbe. Fremgangsmåden er at bruge sæbespæner, som du opløser i varmt vand. Jo mere du rengøre gulvet, jo pænere og smukkere bliver det.

 

Skulle det uheldige ske, at du kommer til at tabe en tung genstand, som laver et hak i gulvet, så kan det repareres, så det bliver mere eller mindre usynligt. Med tiden kan gulvet også komme til at se mat ud og miste sin glas, hvis det ikke er blevet vedligeholdt. Det er heller ikke unormalt, at der kommer huller og revner ved almindelig slitage af gulvet. Har rengøringen efter kalk ikke været i top, så kan der også danne sig kalkrender eller plamager, som ikke ser særlig pænt ud. Her kan gulvet hurtigt opfriskes med en slibning og en efterfølgende polering. Det er dog ikke en opgave, du selv kan klare. Her skal du have fat i professionelle, der kan klare en slibning af terrazzo. De bruger nogle helt særlige maskiner, som både er dyre og svære at arbejde med, hvis ikke man har prøvet det før. Derfor er pengene godt givet ud, og så sikrer du også, at det bliver udført korrekt. Du slipper altså for at skulle ud at købe et helt nyt gulv ved at kunne slibe på dit gamle stengulv. Det vil du kunne gøre flere gange, så har du først investeret i et stengulv, så har du altså gulv til rigtig mange år.