Få gode råd til at gøre haven vinterklar

Få gode råd til at gøre haven vinterklar

20. oktober 2018 0 Af Redaktionen

Om foråret og sommeren er der meget at gøre i haven, men det er der bestemt også i efteråret. Her skal du gøre din have klar til vinter, så den er klar igen til foråret. Du skal i gang med at beskytte planter, der er sarte, så de er klar når frosten kommer. Derudover kan det være godt at få ryddet op i bede, skuret og på terrassen, så du er klar til en ny sæson. Er der ikke hård frost, så kan du sagtens beskærer træer, men også lægge ny terrasse. Her kan du låne penge til dit vinterhaveprojekt.

 

Derfor skal du bruge tid i haven om vinteren

Når det er efterår, og vinteren er lige om hjørnet, så trækker planterne alt deres næring og saft tilbage i deres stamme eller rødder. Det gør de for at kunne overleve vinterkulden, hvilket også er grunden til at bladene skifter farve og til sidst falder af. Planter der er vant til det danske klima, kan sagtens klare sig selv, har du derimod krydderurter eller roser, så kan der være brug for en hjælpende hånd, så du er sikker på, at de kommer igen næste år.

 

Sådan gør du haven vinterklar

  1. Beskyt planter der ikke er vant til kule – tag de planter ind, som slet ikke tåler kulde f.eks. oliventræer, citrustræer, pelagonier, nerier og diverse sommerblomster. Måden du beskytter planterne på, er ved at komme halm eller visne blade ned omkring dem og evt. ved at lægge et lag med gran ovenpå. Ved sarte roser kan du også vælge at hyppe lidt jord op omkring dem.
  2. Sørg for at klippe græsset for sidste gang
  3. Få ryddet op på terrassen – tag havemøbler ind
  4. Ryd op i dit skur – det kan være der er jord, som skal gemmes i en beholder
  5. Få ryddet op i dine bede ved at fjerne visne grene og blade