Få hjælp til at finde den bedste webløsning til din virksomhed

Få hjælp til at finde den bedste webløsning til din virksomhed

18. februar 2019 0 Af Redaktionen

Med internettets udbredelse i vores samfund i dag, er der ingen vej udenom, at det er kommet for at blive. Derfor er det også vigtigt at kende til de forskellige grundlæggende begreber for, hvordan internettet fungerer. For vi bruger det hele tiden, men måske uden egentligt at vide, hvad, der ligger bag. Og på den måde kan det også virke som sort snak, hvis du skal til at oprette dit eget website og holde styr på de forskellige begreber, der skal tages stilling til. De begreber er blandt andet:

  • Webhotel
  • Internetdomæne
  • Sikkerhed
  • CMS

Dette er blot et lille udsnit af de ting, der skal holdes styr på og overvejes, når du skal oprette og publicere et website.

Hvordan fungerer et website?

Det er ligesom en gammeldags telefon, hvor domænenavnet har en IP-adresse, der er telefonnummeret. Det ringer du op til, når du søger på et bestemt website eller klikker på et link, og så er det data, der sendes til dig – og måske det du indtaster et sted online – som det, der bliver sagt gennem telefonrøret mellem de to samtalende parter. Derudover er det muligt at lagre data med et webhotel, hvilket gør websitet hurtigere i loading hastighed.

Hvad skal jeg købe først?

Til at starte med er det essentielt for dit website, at du køber dig rettighederne til et domænenavn. På den måde sikrer du dig, at ingen andre kan bruge det som domæne – når du har købt det, er dit ene og alene. På samme tid kan du ofte købe et webhotel, så de to ting automatisk er knyttet sammen uden at du behøver at foretage dig yderligere. På den måde sikrer du dig sikkerhed, backups og stor hastighed på dit website fra begyndelsen. Og der findes langt mere fyldestgørende vejledning hos ECS lige her.