Få hjælp til at håndtere dit barn med autisme

Få hjælp til at håndtere dit barn med autisme

7. august 2019 Slået fra Af Redaktionen

Har du et barn med autisme, ved du, at det kan være enormt svært at fungere som familie. Autisme er en udviklingsforstyrrelse, og det gør, at barnet har sværere ved at kommunikere og indgå i sociale sammenhænge. Børn med autisme kan hurtigt blive overvældet af for mange indtryk eller uventede situationer.

Tal med dit barn

Du kan selv gøre flere ting for at hjælpe på situationen, men de fleste af dem gør du nok allerede i forvejen. Men sørg for at tale med dit barn løbende. Børn med autisme kan have meget svært ved at sove, men hvis du sørger for at tale med dem om dagens oplevelser, kan det mindske tanker og bekymringer hos barnet, hvilket kan forbedre hans/hendes nattesøvn. Ligeledes kan I med fordel sammen gennemgå næste dags ”program”, så der ikke sker for mange uventede ting. Det vil også gøre dit barn mere trygt. Hvis dit barn får en god nats søvn, vil det også gøre dagen efter langt bedre. Jo mere energi desto mere overskud hos dit barn.

Få professionel hjælp

Får du for svært ved at håndtere det til tider, så få noget professionel hjælp. Både dig og dit barn kan drage stor nytte af at få hjælp af en psykolog. I kan begge have meget på hjertet, som I ikke har nogle at dele det med. Det er rart med et menneske udefra, som hverken kender dig eller din familie, og som du kan lette hjertet hos. Bor du i Århus eller omegn, så få hjælp af en psykolog i Århus. Hvis du sender dit barn til psykolog, vil han/hun også kunne komme af med nogle af alle hans/hendes tanker, hvilket vil gøre jeres hverdag nemmere. Der findes folk, som er specialiseret i det her og som er psykolog i autisme.