Få styr på, hvordan du svejser din gamle bil

Få styr på, hvordan du svejser din gamle bil

18. juni 2018 0 Af Redaktionen

Måske du har en gammel bil, du går og roder lidt med, og nu skal du i gang med at svejse. Det lyder måske meget nemt, men det er det ikke nødvendigvis. Der findes mange forskellige svejsemetoder, forskelligt svejsetråd og udstyr i det hele taget.

Svejsning af biler

Skal du i gang med at ombygge en bil, så kommer du ikke langt uden at svejse. Det ville blive svært at lave trykrør, fjerne dørhåndtag eller udstødning. Måske du har hørt om at ”udspartle et

dørhåndtag” det kan ikke lade sig gøre, der er ingen vej uden om – du skal svejse.

Der findes som sagt flere måder at svejse på, her kan du læse om 3 af dem:

  1. Metal tig – er en af de flotteste svejsemetoder. Her er det muligt både at svejse i aluminium, rustfri stål og almindeligt stål. Denne metode anvendes ofte i forbindelse med motor-tuning.
  2. Autogensvejsning er en ældre svejsemetoden, som ikke bruges så meget længere. Den kan bruges til at svejse plader sammen, hvor der ikke er tilsat Zink, da den høje temperatur (1.5000 grader) vil brænde zinkoverfladen.
  3. Modstandssvejsning – anvendes mest på nye biler. Her svejses der med 14.000 ampere. Denne svejsemetode giver et lækkert strømlinet look.

Tre vigtige sikkerhedsforanstaltninger, når du skal svejse

Du skal ikke undervurdere, hvor farligt det kan være at svejse, derfor er det godt at tage sig i agt og følge rådene nedenfor.

  1. Udsugning – det er et af de vigtigste punkter uanset, hvilken svejsemetode du anvender. Har du ikke udsugning, kan du risikere at få svejserøgsforgiftning. Det kan være ret farligt, da du indånder farlige gasser.
  2. Du skal beskytte dig mod de farlige UV-stråler og den røg der opstår, når du svejser. Det vil sige – hjelm, tøj og svejsehandsker.

Derudover er det vigtigt at have adgang til den rigtige strømstyrke – her skal der ofte bruges mere end 16 ampere.