Får du nok fisk?

Får du nok fisk?

10. september 2020 Slået fra Af Redaktionen

De fleste af os kender godt til kampagnen, som vil have os danskere til at spise fisk to gange om ugen, men hvor mange af os følger egentlig dette råd? Jeg skal da være den første til at sige, at jeg ikke selv formår at spise nok fisk og få den næring som de besidder. Hvis du har det lige som mig, så vil du nok også gerne gøre noget ved, at du ikke får spist nok fisk, men har bare svært ved at realisere dette mål, når det kommer til stykket. Der gælder her det samme, som der gør for mange af de andre gode råd om madvaner, som man måske ikke helt formår at følge. Nemlig at det kan være virkelig svært at få dem til at hænge sammen med en travl hverdag. Dette kan du dog sagtens gøre noget ved.

Få fisk til døren

Forudsætningen, for at man kan spise fisk to gange om ugen, er, at man først og fremmest køber noget fisk, som man kan spise – det siger lidt sig selv. Problemet er bare, at man måske ikke altid husker på dette, når man står nede i supermarkedet og skal finde ud af, hvad man skal have at spise. Det kan derfor være en god idé at begynde at planlægge ens aftensmad for den kommende uge hver søndag. En anden løsning, som er endnu nemmere, er simpelthen at få bragt din fisk til døren. På den måde får du automatisk leveret den fisk, du skal have, og så føler du dig også langt mere motiveret til rent faktisk at tilberede den.

Prøv noget nyt

Fisk kan faktisk ret mange ting. Så hvis du er gået lidt kold i rødspættefileter og makrelmadder – om end begge er sikre klassikere – så prøv da at eksperimentere lidt med din fisk. Du kan lave flere retter med fisk, end du tror.