Find den helt rigtige flyverdragt til dit barn

Find den helt rigtige flyverdragt til dit barn

26. september 2018 0 Af Redaktionen

De varme sommerdage er for længst forbi, og efterårskulden er for alvor ved tage fat. Derfor bør du snart overveje hvilken flyverdragt, der skal holde dit barn varmt i de kommende vintermåneder. Det kan dog være svært at finde den helt rigtige flyverdragt, og det er ærgerligt at bruge penge på en model, der måske alligevel ikke passer. Herunder finder du fire punkter, som du bør huske, når du køber flyverdragter til børn.

En størrelse der passer

Mange synes at det er smart at købe flyverdragten i en størrelse for stor. På den måde kan man håbe at flyverdragten også passer næste år. Det er dog en stor ulempe, hvis flyverdragten bliver for stor, for så kan det være svært og tungt for dit barn at lege udendørs. Det kan nemlig nemt ende med, at hæmme dit barns frihed til at kunne bevæge sig. Du finder den korrekte størrelse ved at bede dit barn stå med spredte ben, når flyverdragten skal prøves på. Hvis du kan tage fat i stoffet mellem benene, og fornemme at der er lidt til overs, så er der plads til, at dit barn kan vokse en smule, uden at flyverdragten bliver alt for stor.

Valg af materiale

Når du vælger dit barns nye flyverdragt, så er det vigtigt, at du overvejer, hvilket materiale dragten skal være lavet af. Materialet bør helst ikke være for stift eller tungt, da det kan være hårdt for barnet at bevæge sig i. Børn bør have flyverdragter i et blødere materiale, så de nemt kan bevæge sig frit omkring på legepladsen. Derudover er det væsentligt, at dit barns krop kan ånde i flyverdragten, og slippe af med kropsvarmen. Undersøg derfor dragtens åndbarhed. Sidst men ikke mindst bør du naturligvis vælge et materiale, der kan klare både vind og regn.

Husk at undersøge holdbarheden

Når du investerer i en ny flyverdragt til dit barn, så er holdbarheden også en vigtig ting at undersøge. En flyverdragt skal nemlig gerne kunne klare at klatre i træer, plaske i mudder og tilbringe mange timer i sandkassen eller på våde græsplæner. Derfor bør du kigge efter forstærkninger i flyverdragtens stof på albuer, knæ og bag på. I den forbindelse er det også væsentligt at kigge efter vaskeanvisninger på flyverdragten. Det kan være en fordel at vælge en flyverdragt, der kan vaskes ved 60 grader samt komme en tur i tørretumbler eller tørreskab. Flere børnehaver og skoler kræver faktisk, at flyverdragten skal kunne hænges i et tørreskab, da den tit bliver våd, hvis der er dårligt vejr.

Praktiske løsninger

Det er rart for dit barn, at kunne hætten af flyverdragten på dage, hvor vejret er varmere. En dragt med dobbelt lynlås og et stort vedhæng er også oplagt, så dit barn nemt selv kan tage flyverdragten af og på. Af sikkerhedshensyn kan reflekser på flyverdragten også være en praktisk og brugbar løsning. Du kan også vælge at købe to billigere flyvedragter, så du nemt kan skifte imellem dem.