Fire trin til et godt efterskolevalg

Fire trin til et godt efterskolevalg

23. juli 2019 Slået fra Af Redaktionen

Er du forælder til et barn som ønsker et år eller to på en efterskole? Det er en stor beslutning for dig og dit barn. Sammen skal I finde en efterskole som passer til din søn eller datters interesser. Men hvor skal du starte i processen med at finde den helt rigtige efterskole? Det får du en guide til herunder.

Hvilke interesser har du?

Start med at fastlægge dit barns interesser. Tag en god snak med din datter eller søn om, hvilke interesser der betyder mest. Er det gymnastik? Naturliv? Eller en nysgerrighed på det kristne liv? Når I har fundet nogle gode interesser, er I godt på vej mod valget.

Hvilken profil har efterskolen?

Hver efterskole har en helt særlig profil, som kendetegner efterskolens særlige interesser. Nogle efterskoler fokuserer på idræt og sport, mens kristne efterskoler har fokus på kristendommen og det kristne liv. Ud fra dit barns interesser kan I begynde at undersøge de forskellige efterskolers profiler.

Er dit barn interesseret i en kristen efterskole i Jylland? Så lær Sædding Efterskole at kende på deres hjemmeside, hvor du kan læse om valgfag, profilfag og meget andet.

Hvor i landet skal efterskolen ligge?

I Danmark er der mange efterskoler, og de er placeret rundt om i landet. Overvej hvor i landet dit barns efterskole skal ligge. Det kan være praktisk at efterskolen er placeret i jeres nærområde, så det er nemt at besøge din datter eller søn, hvis der skulle opstå problemer.

Besøg efterskolen

De fleste efterskoler arrangerer i løbet af skoleåret åbent hus for kommende elever. Udvælg én eller to efterskoler, som I ønsker at besøge. Det er en unik mulighed for at se efterskolen samt tale med nuværende elever og lærere. Åbent hus-arrangementer giver jer et indtryk af skolen, så I kan træffe den rigtige beslutning.