Forlad RKI og spar mange penge på dine lån

Forlad RKI og spar mange penge på dine lån

22. maj 2019 Slået fra Af Redaktionen

Hvis du skal låne penge, så er det en god idé, at du først har fokus på at slippe ud af RKI. Der kan være mange penge at spare ved at slippe ud af RKI, inden du optager et nyt lån. I langt de fleste tilfælde er det end ikke muligt for dig at låne penge i egen bank eller i din friværdi, hvis du er registreret i RKI.

Det er dog ikke altid lige nemt at komme ud af RKI. Hvis det er noget, du håber at kunne gøre, så er det uhyre vigtigt, du sørger for at lægge et fast budget, du kan holde dig til. Du skal nemlig afvikle din gæld, før du kan komme ud af RKI, og det er typisk kun muligt, hvis du har en fast plan for, hvordan du vil bære dig ad.

Du skal indfri din gæld, før du kan komme ud af RKI

Det er ikke sjovt at stå i RKI. I de fleste tilfælde er det dog din egen skyld. Derfor er det også dit eget ansvar at komme ud af RKI igen. Som der også er givet udtryk for herover, så er det vigtigt, du har en meget specifik plan for, hvordan du vil bære dig af med dette. Sørg for at sætte et fast beløb af til gældsafvikling hver måned.

Har du en stor gæld, kan det synes uoverskueligt, men det er vigtigt, du holder ved. Før du ved af det, har du betalt hele din gæld, og så har du igen frihed til at optage lån. Hvis du gerne vil ud af RKI, fordi du ønsker at kunne spare penge, når du låner penge, så er det vigtigt, du sikrer dig, at din økonomi kan bære dette lån.

Der er ikke én fast plan, der kan bruges

Der er mange, der tror, at der findes én fast plan, de kan bruge til at komme ud af RKI. Hvis det også er noget, du tror, så er der ikke andet at gøre end, at tro om. Du er nødt til at tage hånd om problemet selv. Hvis du er i tvivl om, hvordan det er noget, du skal bære dig af med dette, så læs mere hos Forbrugerrådet Tænk.

Hvis du skal ud af RKI, så er du nødt til at lægge din egen plan. Du skal finde ud af, hvordan du bedst kan afvikle din gæld ved hjælp af den indkomst, du har. For de fleste vil det betyde, at de skal leve efter et meget stramt budget. Du vil dog hurtigt finde ud af, at det er dét værd, når du får fjernet din registrering i RKI.

Slut med lån

Det er også vigtigt, at du har fokus på at afvikle din gæld og komme ud af Ribers Kredit Information, inden du går på jagt efter et lån – uanset om du vil låne penge i din egen bank eller du ønsker at finde et lån på nettet.