Gin er det nye sort

Gin er det nye sort

30. juli 2018 0 Af Redaktionen

Gin er blevet voldsomt populært igen. Det er ikke længere bare den typiske GT’er (gin og tonic), nu findes der mange flere varianter. Gin og tonic i den gamle eller i en nyere version er en allround-drink. Den kan både drikkes alene, i godt selskab, til specielle lejligheder, til nytår eller i happy hour. Der kan bl.a. købes helt nye gin mærker, som har smag med lakrids, tang eller appelsinblomst. Salget af Gin er eksploderet igennem de seneste par år. Gin og tonic i sin rene form eller i en mere fancy udgave er en festlig drink, den kan både mænd og kvinder lide, og derfor skåles der ekstra meget i gin for tiden. For knap 100 år siden var gin og tonic også meget populært, så populært at flere englændere droppede deres te om eftermiddagen for i stedet at drikke gin og tonic. Gins højdepunkt var helt klar i 1950’erne, hvor flere kendte skuespillere ofte var at finde med en Martini i hånden. Salget af gin døde lidt ud i 1970’erne lige indtil 1980’erne, hvor den lyseblå Bombay gin blev udviklet, der kom der lidt gang i salget igen, indtil det igen døde lidt ud. Det er derfor en spændende udvikling, der i øjeblikket sker med ginnen, måske det er den nye storhedstid.

Gin festival og ginsmagning

Det er ikke kun ginnen, der er under udvikling, det er i høj grad også ginnens gode ven tonicvanden. Supermarkederne bugner med forskellige typer tonicvand, som har forskellige smagsvarianter. Går man i specialforretninger, vil udvalget af gin og tonic også være steget markant, ift. hvad det var for bare få år siden. Det er nu muligt at tage på ”gin- og tonicsmagning” ligesom øl- og whiskysmagning har været meget populært igennem mange år, er det nu gin og tonic, der melder sig på banen. Der er også en hel festival, som hylder gin og tonic. Hvis du kunne tænke dig at læse mere om nogle af de bedste gin på markedet, så kan du gøre det her.

Drinkskortet

Tager du et ganske almineligt drinkskort, så vil du se, at der under gin er kommet et hav af muligheder. Det er ikke længer blot gin og tonic eller gin og lemon. Nu er det også muligt at få en ”Gin Hass” som består af gin, lemon sodavand og mango sirup. Du kan også få en ”Gin Fizz” som består af gin, citronsaft, æggehvide og danskvand. Der er altså mange muligheder, så hvis det er længe siden, at du har været i byen, så skal du ikke bliver overrasket over, hvor mange gin drinks der er kommet i drinkskortet.

Dansk Gin

Som om det ikke var nok med, at der er kommet en masse nye gin drinks, så er der også kommet nye gin mærker. Nogle af disse er danske, det er altså nu muligt at få dansk gin. Mange af de danske gin klarer sig rigtig godt i forskellige test af, hvilke gin der er gode. Dog er dette jo meget individuelt, men de klarer sig udmærket.